Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky
Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky
Hodnotienie: 58
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milé dámy, toto je dokonalý obed ak chcete svoje polovičky prekvapiť, potešiť, prípadne sa trošku aj políškať, aby vás zas mali o kúsok radšej. Aj v tom prípade, keď potrebujete, aby sa do vás zamilovali. Páni, recept vhodný aj pre vás, jednoduchá príprava a chuť zaručená.
Množstvo Príprava
5 porcií 20 Min
Doba varenia
75 Min
Množstvo Príprava
5 porcií 20 Min
Doba varenia
75 Min
Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky
Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky
Hodnotienie: 58
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milé dámy, toto je dokonalý obed ak chcete svoje polovičky prekvapiť, potešiť, prípadne sa trošku aj políškať, aby vás zas mali o kúsok radšej. Aj v tom prípade, keď potrebujete, aby sa do vás zamilovali. Páni, recept vhodný aj pre vás, jednoduchá príprava a chuť zaručená.
Množstvo Príprava
5 porcií 20 Min
Doba varenia
75 Min
Množstvo Príprava
5 porcií 20 Min
Doba varenia
75 Min
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, režim hore a dole.
  2. Mäsko nakrájame na 10 plátkov. 1 polievkovú lyžicu horčice rozotrieme len na jednej strane mäska. Posypeme drvenou rascou soľou a položíme natretou stranou hore do jánskej misy. Zmiešame si dokopy zvyšnú pol lyžicu horčice, prilejeme pivo, prelisujeme strúčiky cesnaku, osolíme, nalejeme 2 deci vody a podlejeme mäsko. Mäsko prikryjeme vrchnou časťou jánskej misy a dáme zakryté piecť do rúry na 60 minút. Po 30 minútach mäsko otočíme a pečieme ďalej zakryté. Po 60 minútach dáme poklop dole, mäsko opäť otočíme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a necháme odokryté zapiecť dozlatova ešte 15 minút. Ak by sa vám šťava vyparovala, priebežne podlievajte vodou.
  3. Medzitým ako sa nám mäsko pečie si pripravíme zemiaky. Umyjeme ich ručne pod vodou, majú jemnú šupku, netreba ich šúpať. Dáme ich vcelku variť do vriacej vody na 15 minút do skoromäkka- závisí od veľkosti zemiakov. Uvarené zemiaky scedíme.
  4. Na panvicu dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme zemiaky vcelku a každý jeden pučítkom na zemiaky jemne stlačíme, aby sa rozpučil. Vrch zemiakov posolíme, posypeme mletou červenou paprikou, sušenou cibuľkou aj cesnakom a necháme restovať dochrumkava - cca 5 minút. Následne zemiaky otočíme a opäť z druhej strany. Ilustračná fotka ako to stlačiť je z internetu, nestihla som to odfotiť, tak aby ste mali predstavu. Zdroj: https://cafedelites.com/crispy-garlic-butter-parmesan-smashed-potatoes/
    Na panvicu dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme zemiaky vcelku a každý jeden pučítkom na zemiaky jemne stlačíme, aby sa rozpučil. Vrch zemiakov posolíme, posypeme mletou červenou paprikou, sušenou cibuľkou aj cesnakom a necháme restovať dochrumkava - cca 5 minút. Následne zemiaky otočíme a opäť z druhej strany. Ilustračná fotka ako to stlačiť je z internetu, nestihla som to odfotiť, tak aby ste mali predstavu. Zdroj: https://cafedelites.com/crispy-garlic-butter-parmesan-smashed-potatoes/
  5. Šalát a rajčiny si umyjeme, nakrájame, posolíme, polejeme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zamiešame. Pripravíme si ho tesne pred podávaním, aby bol čerstvý a chrumkavý.
Poznámka k receptu

TIP: Ak máte viac zemiakov, môžete ich restovať na dvoch panviciach naraz, alebo ich týmto spôsobom dať aj do rúry na pečiaci papier upiecť cca 15 min na 200 stupňov.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. Ignore this automated message1

  2. Nie janska misa, ale jenska, lebo je to pomanovane podla nemeckeho mesta Jena, kde bolprvy krat vyrobe
    ne
    https://jazykovaporadna.sme.sk/q/6803/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.