raňajky zdravo a hravo
Krásne ránko. Doprajte si zdravé, chutné a rýchle špargľové raňajky aj z čerstvých vajíčok. Špargľa je v sezóne, tak už si ju len vychutnať. Výborne, sýte, bezlaktózové raňajky.
Množstvo | Príprava |
1 porcia | 5 min |
Doba varenia |
3 min |
|
|
Krásne ránko. Doprajte si zdravé, chutné a rýchle špargľové raňajky aj z čerstvých vajíčok. Špargľa je v sezóne, tak už si ju len vychutnať. Výborne, sýte, bezlaktózové raňajky.
|
Čo budeme potrebovať
- 5 ks zelená špargľa
- 2 ks vajcia
- 2 PL voda
- 2 PL nastrúhaný parmezán
Množstvo: porcia
Postup prípravy
- Zo špargle odrežeme drevnaté konce a nakájame ju na krúžalky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a špargľu opečieme dve minútky dozlatista.
- Medzitým si rozbijeme vajíčka, pridáme vodu, nastrúhaný parmezán a jemne osolíme. Rozhabarkujeme, aby sa nám zmes spojila. Vlejeme k špargli, sem tam vareškou porozťahujeme a panvicou pokrúžime, aby bolo po obvode. Stiahneme oheň na minimum a opekáme cca 1 minútu. Keď nám začne spodok hnednúť, je hotová.
- Trhnutím rukou omeletu z panvice vyšuchneme na tanier. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo inými čerstvými vňaťkami.
Poznámka k receptu
TIP: Ak nemáte problém s laktózou, alebo kazeínom, môžete si namiesto vody pridať mlieko či smotanu. Omeletku si môžete pripraviť aj na masle. Ak chcete pridať bielkoviny, pridajte na kraj omelety nakrájanú mozarellu a preložte napoly. Výbornou prílohou sú cherry rajčinky a ražný chlebík.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.