Francúzska pomazánka

Zdravá, výživná, rýchla a neskutočne chutná.

Francúzska pomazánka
Francúzska pomazánka
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.24
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máme radi takú tú francúzsku pomazánku v modrom črievku z obchodu. Keďže ja sa so sójou ako takou nestotožňujem skrz gmo produkciu či hormonálne vlastnosti, snažila som sa doma vytvoriť rovnakú chuť zo zdravšej a výživnejšej strukoviny - cíceru. Trošku som ju ozdravila, doplnila o výživnú zeleninu a potrebný chlorofyl. Vyskúšajte, je neodolateľná. Príprava jednoduchá a rýchla 🙂
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Francúzska pomazánka
Francúzska pomazánka
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.24
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máme radi takú tú francúzsku pomazánku v modrom črievku z obchodu. Keďže ja sa so sójou ako takou nestotožňujem skrz gmo produkciu či hormonálne vlastnosti, snažila som sa doma vytvoriť rovnakú chuť zo zdravšej a výživnejšej strukoviny - cíceru. Trošku som ju ozdravila, doplnila o výživnú zeleninu a potrebný chlorofyl. Vyskúšajte, je neodolateľná. Príprava jednoduchá a rýchla 🙂
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku aj pór si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji cca minútku. Medzitým si najemno nastrúhame mrvku, petržlen, zmiešame s drvenou rascou a pridáme k restovanej zmesi. Ochutíme sójovou omáčkou a necháme dve minútky prepojiť chute.
  2. Do mixéra s S nožmi pridáme cícer, orestovanú zmes, maslo, čerstvé lístky bazalky, soľ, citrónovú šťavu a zmixujeme v pomazánku.
Poznámka k receptu

TIP: Pre výraznejšiu chuť môžete pridať prelisovaný cesnak. V prípade vegan verzie použite olivový olej. Ak máte radi pikantnú, zameňte cícer za bielu fazuľku, pridajte chilli a máte dokonalé chilli con carne na chlebíku 🙂 Pomazánka chutí výborne aj z červenej alebo žltej šošovice.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.