Mrkvová kaša s orechami

zdravá, chutná a výživná

Mrkvová kaša s orechami
Mrkvová kaša s orechami
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kaša na krásne ránko. Výživné kaše mám veľmi rada. Mrkva moja každodenná kamarátka kvôli páleniu záhy, tak bolo rozhodnuté o novej príchuti. Keďže máme v zime obmedzené zdroje, rada siaham po "lokálnych". Je vhodná aj pre najmenšie detičky. Základ tvoria ovsené vločky a chuť dotvorila lyžička medu a orechy. Suroviny, ktoré máte bežne doma.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
5 min
Mrkvová kaša s orechami
Mrkvová kaša s orechami
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kaša na krásne ránko. Výživné kaše mám veľmi rada. Mrkva moja každodenná kamarátka kvôli páleniu záhy, tak bolo rozhodnuté o novej príchuti. Keďže máme v zime obmedzené zdroje, rada siaham po "lokálnych". Je vhodná aj pre najmenšie detičky. Základ tvoria ovsené vločky a chuť dotvorila lyžička medu a orechy. Suroviny, ktoré máte bežne doma.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame najemno. Osmahneme minútku na masle. Pridáme ovsené vločky, zalejeme vodou a na malom ohni občasne miešajúc varíme 3-4 minútky.
  2. Na záver si v dlani rozmrvíme orechy a vhodíme do kaše. Pridáme kúsok masla, med a zamiešame. Necháme spojiť ingrediencie a vypneme. Dolejeme prípadne ešte vodu do želanej konzistencie.
Poznámka k receptu

TIP: Ak mávate pálenie záhy, tak môžete zameniť orechy za bezšupkové mandle. Pomáhajú pri kyseline. Na zlepšenie trávenia môžete do kaše pridať aj ľanové semiačka a psylium.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

3 komentáre

  1. Perfektná! Kvôli intolerancii som síce použila namiesto masla kokosový olej, ale myslím, že výsledok je porovnateľný❤️ Je vláčna, šťavnatá a hlavnee zdravá?? navrch som ešte pokvapkala kešu maslo a ?

  2. pre ročné dieťatko aké alternatívy alergénov? ďakujem.

  3. Táto kaša je skvelá. Určite ju budem často raňajkovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.