Domov / Recipe / Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto

Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto

chuť, ktorá vás vynesie do výšin <3

Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji cca 2 minútky. Cesnak si pokrájame na tenké plátky a pridáme k restovanej cibuľke na pol minútky. Cuketu aj so šupou si nakrájame nadrobno a pridáme k restovanej zelenine. Necháme spojiť cca minútku. Pšeno si medzitým poriadne premyjeme dva-trikrát pod teplou vodou, zbaví sa tak horkosti a pridáme k restovanej zelenine. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou a zalejeme vriacou vodou z kanvice teste nad, nie viac. Varíme pod pokrievkou na malom ohni max 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.
  2. Medzitým si pripravíme rybku. Umytú a osušenú rybku poriadne pokvapkáme citrónom a posypeme indickým korením - to moje sa skladá z kurkumy, horčičných semien, sušenej cibule, koriandru, zázvoru, korenia, cayen, rasci a kari - ale môžete pridať to svoje. Na panvicu dáme olivový olej, rozhorúčime a opečieme rybku tri minútky z každej strany. Najprv kožou dole a potom druhú stranu. Pred koncom vyžmýkame asi polku citróna a pridáme kusisko masla. Necháme spojiť, vypneme a vhodíme za hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
  3. Pred koncom dve minútky vhodíme do pšenota hrsť hrášku, aby sa trochu sparil. Potom vypnete, vhodíme kus masla a soli, zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte minútku dve dôjsť.
  4. Podávame s nastrúhaným parmezán a cez rybku prelejeme omáčku <3
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 9 …

3 komentáre

  1. Tinka, to pseno staci naozaj tak kratko? Mne sa zda dost tvrde.

    • Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..

  2. Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *