Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto

chuť, ktorá vás vynesie do výšin <3

Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji cca 2 minútky. Cesnak si pokrájame na tenké plátky a pridáme k restovanej cibuľke na pol minútky. Cuketu aj so šupou si nakrájame nadrobno a pridáme k restovanej zelenine. Necháme spojiť cca minútku. Pšeno si medzitým poriadne premyjeme dva-trikrát pod teplou vodou, zbaví sa tak horkosti a pridáme k restovanej zelenine. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou a zalejeme vriacou vodou z kanvice teste nad, nie viac. Varíme pod pokrievkou na malom ohni max 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.
  2. Medzitým si pripravíme rybku. Umytú a osušenú rybku poriadne pokvapkáme citrónom a posypeme indickým korením - to moje sa skladá z kurkumy, horčičných semien, sušenej cibule, koriandru, zázvoru, korenia, cayen, rasci a kari - ale môžete pridať to svoje. Na panvicu dáme olivový olej, rozhorúčime a opečieme rybku tri minútky z každej strany. Najprv kožou dole a potom druhú stranu. Pred koncom vyžmýkame asi polku citróna a pridáme kusisko masla. Necháme spojiť, vypneme a vhodíme za hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
  3. Pred koncom dve minútky vhodíme do pšenota hrsť hrášku, aby sa trochu sparil. Potom vypnete, vhodíme kus masla a soli, zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte minútku dve dôjsť.
  4. Podávame s nastrúhaným parmezán a cez rybku prelejeme omáčku <3
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zeleninové tagliatelle s kari krevetami

aj ľahké fit jedlo vás dokáže vyniesť do gurmánskych výšin <3 Zeleninové tagliatelle s kari …

5 komentárov

  1. Tinka, to pseno staci naozaj tak kratko? Mne sa zda dost tvrde.

    • Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..

  2. Presne nad tym aj ja rozmyslam, lebo za normalnych okolnosti psenu treba aj ovela viac vody aj ovela viac casu (okolo 30 min aj, ved aj ryza sa dlhsie vari ako 10 minut..). Ale tu sa asi odpovede nedockate. Neviem kde a ci vobec Tinka niekedy odpoveda na nejake dotazy..

    • martuska, ja odpovedam skoro vzdy..na tieto komenty casto priamo do mailu konkretnym ludom. zial nemam desat ruk a nie je v mojich silach odpovedat kazdemu, bud sa budete riadit presne podla instrukcii, alebo to skusite po vlastnej linii..dakujem za priazen.

    • Tinka je urcite velmi zaneprazdnena ako v dnesnej dobe vsetci resp vacsina ludi. Snad uz nejake tie skusenosti s varenim mate, aby ste sa vedela rozhodnut ako dlho treba varit pseno. Ja si tiez vela Tinkinych receptov upravujem podla seba a su skvele tak ci tak….

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.