Nátierka z pečeného zeleru

Výživná a sýta.

Nátierka z pečeného zeleru
Nátierka z pečeného zeleru
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zeler bol pre mňa vždy zeleninou, ktorú vhodím do vývaru a následne dám zvieratám. Prax v kuchyni ma naučila, že ak nám niečo nechutí, tak je to len preto, že to nevieme dobre pripraviť a dochutiť. Tepelne upravený zeler som si zamilovala vďaka zelerovým hranolkám. Pečením získa úžasne nasladlú chuť a zaujímavú arómu. Pridaním pečeného cesnaku, jabĺčka naozaj výnimočná chuť.
Množstvo Príprava
2 Porcie 10 Min
Doba varenia
20 Min
Množstvo Príprava
2 Porcie 10 Min
Doba varenia
20 Min
Nátierka z pečeného zeleru
Nátierka z pečeného zeleru
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zeler bol pre mňa vždy zeleninou, ktorú vhodím do vývaru a následne dám zvieratám. Prax v kuchyni ma naučila, že ak nám niečo nechutí, tak je to len preto, že to nevieme dobre pripraviť a dochutiť. Tepelne upravený zeler som si zamilovala vďaka zelerovým hranolkám. Pečením získa úžasne nasladlú chuť a zaujímavú arómu. Pridaním pečeného cesnaku, jabĺčka naozaj výnimočná chuť.
Množstvo Príprava
2 Porcie 10 Min
Doba varenia
20 Min
Množstvo Príprava
2 Porcie 10 Min
Doba varenia
20 Min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: Porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si prehrejeme na 180 stupňov horný a dolný ohrev.
  2. Zsler ošúpeme a nakrájame na hranolky. Posypeme pizza korením, osolíme a pridáme trochu olivového oleja. Zamiešame a dáme do jenskej misy alebo pekáča, ktorý máme aj s poklopom. Pridáme rozkrojené jabĺčko, strúčiky cesnaku, zavrieme vekom a dáme upiecť na 20 min.
  3. Upečený zeler s cesnakom a jablkom bez šupky dáme do mixéra, pridáme kus masla a rozmixujeme.
  4. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ešte raz rozmixujeme.
Poznámka k receptu

TIP: do nátierky môžete na záver najemno nastrúhať aj parmezán. Ak chcete nátierku bez laktózy, namiesto masla pridajte olivový olej. Pre orientálnejšiu a sýtejšiu variantu nátierky pridajte na záver curry korenie a uvarený alebo sterilizovaný cícer a tak rozmixujte.

 

 

Obrázok ilustračný bhg.com

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

3 komentáre

  1. petrajesvetra@centrum.sk

    fíha, tak z pečeného zeleru som nátierku ešte neskúšala. A s tým jablkom to znie veľmi dobre. Vďaka za tip!

  2. Milujem vaše recepty,hlavne bezlepkové.vdaka

  3. Milujem tvoje recepty 🙂 Zelerovú pastu som ešte neskúšala 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.