Domov / Recipe / Domáca šťavnatá treska

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀

Domáca šťavnatá treska
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Moja prvá domáca treska ? Manžel povedal, že najlepšia akú jedol ? Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj ? V každom prípade, je plná kvalitných surovín a naozaj chutí poctivo ? Podarilo sa mi úplne vyvážiť chute, tak verím, že bude rovnako chutiť aj vám a vaším polovičkám ?
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
10 min
Domáca šťavnatá treska
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Moja prvá domáca treska ? Manžel povedal, že najlepšia akú jedol ? Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj ? V každom prípade, je plná kvalitných surovín a naozaj chutí poctivo ? Podarilo sa mi úplne vyvážiť chute, tak verím, že bude rovnako chutiť aj vám a vaším polovičkám ?
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
4 porcie 15 min
Cook Time
10 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Najprv si pripravíme nálev. Ocot, cukor, soľ a bobkové listy dáme do hrnca a zalejeme vodou. Zamiešame. Pridáme do nej ryby - kocky môžete prekrojiť napoly, aby sa v hrnci šetril priestor.
  2. Mrkvu aj cuketu si ošúpeme, párkrát prekrojíme a v mixéri s S nožmi pár sekúnd rozmixujeme na miniatúrne kocky - kúsky. Pridáme do hrnca k rybe, zapneme sporák a od bodu varu varíme 8 minút.
  3. Medzitým si kyslú uhorku nastrúhame najemno. Šalotku nakrájame nadrobno, vyžmýkame na ňu trochu citrón šťavy, posolíme, zamiešame a necháme odstáť - bude ľahšie tráviteľnejšia a jemnejšia.
  4. Uvarenú zmes precedíme cez sitko a necháme chvíľku odtiecť. Rybu vyberieme späť do hrnca a zeleninu si vysypeme do väčšej nádoby, v ktorej budeme tresku pripravovať. Postupne si do sitka pridávame uvarené rybky a vidličkou ich "trháme" na malinké kúsky. Vysypávame k zelenine. Keď už máme všetky, pridáme šalotku aj uhorku zliatu z vody, ktorú nám pustili.
  5. Dochutíme smotanou, tatarkou, dijon horčicou, soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom, mletou červenou paprikou, citrónovou šťavou a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochucujte podľa chute 🙂 Ak chcete domácu tatarku, recept aj na majonézu nájdete na mojej stránke.
Recipe Notes

Za podnet na tento recept sa chcem veľmi pekne poďakovať Tinuške Záňovej, ktorá mi ho poslala až z Nového Zélandu 🙂 Treska, ktorá obletela svet :*

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zeleninová nátierka

chuť neskutočnej restovanej koreňovej zeleniny Zeleninová nátierka Votes: 2 Rating: 3 You: Rate this recipe! …

3 komentáre

  1. Robila som, Tinuska zlata, no a bola skvelaaaaaaaaaaa :-)))))

  2. Výbornááááá 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *