Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom
Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 3.53 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada vystupujem zo zóny komfortu a nahrádzam polotovary kvalitnými doma vyrobenými potravinami ? Pripravte si domáce rybie prsty plné mäsa, neskutočne šťavnaté vnútri a chrumkavé vonku ? ktoré neobsahujú žiadne pomleté sprostosti a neprirodzenú oranžovú strúhanku plnú éčiek? Budú vám miznúť z taniera ako teplé rožky, to vám garantujem? vaši doma sa budú zalizovať ? Toto všetko za menej ako pol hodinku? Pretože vaše lásky doma si zaslúžia domácu kvalitu a vy dámy si zaslúžite viac oddychu ?
Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom
Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 3.53 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada vystupujem zo zóny komfortu a nahrádzam polotovary kvalitnými doma vyrobenými potravinami ? Pripravte si domáce rybie prsty plné mäsa, neskutočne šťavnaté vnútri a chrumkavé vonku ? ktoré neobsahujú žiadne pomleté sprostosti a neprirodzenú oranžovú strúhanku plnú éčiek? Budú vám miznúť z taniera ako teplé rožky, to vám garantujem? vaši doma sa budú zalizovať ? Toto všetko za menej ako pol hodinku? Pretože vaše lásky doma si zaslúžia domácu kvalitu a vy dámy si zaslúžite viac oddychu ?
Filé z tresky si nakrájame ešte v zmrznutom stave ostrým nožom na rovnaké rybie prsty. Jedno filé prekrojíme na tri prsty. Keď sú zmrazené po dvoch na sebe, kľudne prekrojte obe naraz. Prsty tak budete mať rovnomerné a budú mať pekný tvar. Zo 4 filé vám vyjde 12 rybích prstov. Keby ste ich krájali rozmrazené, boli by rozstrapkané. Takto nakrájané ich necháme pol hodinku rozmraziť. Prípadne si ich môžete nakrájať večer a nechať do rána v chladničke povoliť.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zalejeme vriacou vodou a uvaríme pod pokrievkou domäkka cca 15 min. 3 min pred koncom tam vhodíme mrazený hrášok.
Zmiešame si zmes, v ktorej budeme rybu obalovať. Ovsené vločky, sézam a korenie si zamiešame dokopy. Bielko si trochu prešlaháme vidličkou.
Rozmrazenú rybu si poriadne pokvapkáme citrónom a osolíme si ju. Najprv ju ponoríme do bielka z oboch strán a potom do zmesi na obaľovanie. Preložíme na tanier.
Na panvicu si dáme tenkú ani nie súvislú vrstvu olivového oleja a rozpálime ho na panvici s hrubším dnom. Pridáme rybu a naplno minútku smažíme - to je dôležité. Oheň znížime na polovičný a dozlatista ešte asi minútku, dve. Otočíme a z druhej strany na zníženom strednom ohni dokončujeme cca 4-5 min. Rybie prsty robíme naraz, nepridávame po častiach v procese smaženia, práve najprv tá vyššia teplota a následne to zníženie urobí chrumkavé prsty. Hotové rybie prsty dáme odkvapkať na kuchynskú utierku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Vodu zo zemiakov zlejeme, vhodíme kus masla, prilejeme cca deci mlieka, osolíme, struhneme muškátový oriešok a metličkovým mixérom vyšlaháme v jemné pyré. V prípade potreby ešte dolejte mlieko.
Výborne sa hodí príloha zaváraná cvikla. Nádherne jedlo ožíví 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Nevydarený recept. Doplnila by som že ovsené vlocky treba bud mat jemne alebo si ich treba pomliet. Vobec mi na tom bielku nedržala zmes na obalovanie. Tiez je velmi dolezite ake filé mate. Treba ho nechať poriadne odkvapkat. Celkovo sa mi tento recept nepáči, vlocky mi škrípali pod zubami a hromžila som ked som ukladala prsty na panvicu. Rozpadávali sa.
No áno, pomlela som na kavovom mlymčeku. škoda, že to nie je tu uvedené, bolo to na FB tak uvedené. Mne sa to super robilo aj podarilo. Ale postup pri obalovani, tak ako sa píše , ešte v pevnom stave obaliť. A potom vypražiť.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Možem sa spýtať na značku filé z tresky, ktoré najčastejšie kupujete a kde ? Ja sa nikdy neviem rozhodnúť, ktoré je dobré.
Ďakujem
NOWACO filé
Ja som dnes použila z Kauflandu od Mylord, Aljašská treska, bez kostí. Bola super.
Nevydarený recept. Doplnila by som že ovsené vlocky treba bud mat jemne alebo si ich treba pomliet. Vobec mi na tom bielku nedržala zmes na obalovanie. Tiez je velmi dolezite ake filé mate. Treba ho nechať poriadne odkvapkat. Celkovo sa mi tento recept nepáči, vlocky mi škrípali pod zubami a hromžila som ked som ukladala prsty na panvicu. Rozpadávali sa.
No áno, pomlela som na kavovom mlymčeku. škoda, že to nie je tu uvedené, bolo to na FB tak uvedené. Mne sa to super robilo aj podarilo. Ale postup pri obalovani, tak ako sa píše , ešte v pevnom stave obaliť. A potom vypražiť.