Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
    Množstvo Príprava
    1 bábovková forma 15 Min
    Doba varenia
    40 Min
    Množstvo Príprava
    1 bábovková forma 15 Min
    Doba varenia
    40 Min
    Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
    Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
    Hodnotienie: 5
    Hodnotenie: 5
    You:
    Hodnotenie receptu
    Tlačiť recept
    Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
      Množstvo Príprava
      1 bábovková forma 15 Min
      Doba varenia
      40 Min
      Množstvo Príprava
      1 bábovková forma 15 Min
      Doba varenia
      40 Min
      Postup prípravy
      1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov bez ventilátora. Banány dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom ich rozmixujeme na nadýchanú penu.
      2. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme banánovú penu, med a necháme 10 minút šľahať do nadýchanej peny. Vytvorí sa nám doslova kapučíno.
      3. Medzitým si do misky navážime múky, prášok do pečiva a zamiešame. Čokoládu si posekáme nožom. Bábovkovú formu poriadne vymažeme maslom a vysypeme múkou.
      4. Šľahanú zmes znížime v otáčkach a pomalšie prilejeme olej a mlieko. Prestaneme šľahať prisypeme čokoládu a ručne zľahka zamiešame. Na záver ručne jemne zamiesame múčnu zmes. Na záver môžeme do 1/4 cesta primiešať kakao naliať na vrch a vidličkou jemne spraviť mramor.
      5. Bábovku dáme piecť na 30 minút, následne znížime na 170 stupňov a dopekáme ešte 10 minút. Bábovkovú formu hneď nevyklápame, necháme ju vychladnúť aspoň 10 minút. Môžeme si pomôcť aj mokrou utierkou, ktorú obviažeme zvonku okolo formy.
      6. Hotovú bábovku môžeme natrieť maslom a domácim džemom, tak to máme radi my.
      Poznámka k receptu
      1. TIP: Banány kupujem vždy bio, pretože klasické sú veľmi chemizované. Ak nemáte celozrnné múku, môžete nahradiť aj hladkou.

      Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

      Autor: Tinka Karmažín

      Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

      Pozri tiež

      kokosové ježe – kokosy na snehu

      úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 13 Hodnotenie: …

      2 komentáre

      1. Dobrý deň, milá pani Tinka,
        je úžasné, že nám zverejňujete recepty a rady k zdravej výžive. Tiež som už vela rokov vyznavačkou a používatelkou lokálnych potravín a tiež bio zeleniny/potravín dúfajúc, že tieyonsú s menším chem. zaťažením a rizikom. Naviac sa mi vekom pridružili potravinové intolerancie a alergie (na mliečnu bielkovinu kazeín, čo mi sposobuje velmi obmedzujúce možnosti stravovania, plus na jablko, sóju, med).
        Velmi privítam, ak občas zaradíte aj recepty s náhradnými/alternatívnymi potravinami, ako naor. v bábovke (kokos. tuk či rastl. mlieko).
        Prajem Vám vela radosti v tomto Vašom koníčku a tiež aj vela zdravia.
        S pozd4avom
        Maja Dobiášová
        Chcem

      2. V názvu i postupu je uvedena čokoláda, ale v seznamu surovin není.

      Pridaj komentár

      Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

      Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.