Jahodove gule

Asi pol kila uvarených a následne ošúpaných zemiakov, 230 g hladkej špaldovej múky, jedno žĺtko, soľ, kravské maslo na poliatie, veľké jahody, práškový cukor, granko, a kto má rád kľudne aj mleté orechy. Ošúpané uvarené zemiaky si nastrúhame strúhadlom na pomúčenú dosku, spravíme si kopček, kam pridáme žĺtok, štvrť lyžičky soli a múku, následne vypracujeme cesto. Cesto by malo byť tuhšie. Ak máme cesto vypracované, vyvaľkáme časť z neho na dobre pomúčenej doske, pozor, pretože cesto lepí. No a môžeme vykrajovať štvorce, do ktorých budeme obalovať jahody. Gulky ukladáme na pomúčenú dosku. Do hrnca si dáme zovrieť vodu so soľou a môžme hádzať gulky. Hotové sú, keď začnú plávať na hladine, necháme ešte chvíľu a vytiahneme,necháme odkvapkať a môžme servírovať. My ich najviac ľúbime s práškovým cukrom a grankom, na koniec poliate roztopeným maslom

Autor: Miska Serdelova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.