Ingrediencie: 1,5 šálky na jemno pomletých ovsených vločiek 1/2 šálky celozrnnej hladkej múky 2 vajcia 120 g masla 5 PL trstinového cukru 1 ks PDP 1/2 šálky mlieka 1/2 malého bieleho jogurtu kôra z jedného citróna, škorica podľa chuti rebarbora, trstinový cukor na posypanie, opäť škorica, jogurt Postup: Na jemno pomeľte vločky, zmiešajte s múkou, škoricou, citrónovou kôrou a práškom do pečiva. V druhej miske vymiešajte maslo s cukrom, pridajte celé vajcia, mlieko, jogurt a pomaly celú suchú zmes. Cesto rozotrite na vymastený a pomúčený plech, na vrch poukladajte rebarboru (ja som mala mrazenú a neviem presne, koľko jej bolo) tak, aby ste pokryli celý povrch koláča. Rebarboru riadne posypte cukrom a ak vám ostane trochu citrónovej kôry, použite aj tú. Pečte zhruba 35 minút pri 160°C. 🙂
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.