Chlebový posúch na taliansky aj slovenský spôsob

350g chlebová múka ražná, 100g hladká múka, 50g ovsené otruby s klíčkami, 1/2 kocky čerstvého droždia, 300-350 ml vlažnej vody, 2-3 lyžice oleja, 1 malá lyžička soli na taliansky spôsob -sušené paradajky naložené v oleji, olivy, bazalka, oregano na slovenský spôsob – slaninka, cesnak, soľ, voda, olej, tymián Do veľkej misky vylejeme vodu, pridáme droždie a vidličkou rozmiešame aby sa droždie rozpustilo, pridáme múky, soľ a olej. Najskôr vidličkou miešame koľko sa dá a potom rukou vypracujeme cesto. Misku zakryjeme a cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, už nemiesime. Na guľatý plech nalejeme olej, asi tak 1-2 lyžice a rukou ho rozotrieme po celej ploche. Cesto preložíme na plech a takou naolejovanou rukou ho roztiahneme, roztlačíme po celej ploche. posúch na taliansky spôsob: posúch posypeme nasekanými sušenými paradajkami a olivami, čerstvou bazalkou, oregánom a dobre polejeme olejom so sušených paradajok posúch na slovenský spôsob: veľa pretlačeného cesnaku v miske zmiešame s trochou vody, oleja a soli a túto zmes rozotrieme na posúch, vrch posypeme na drobno nakrájanou slaninkou a tymiánom. Všetky suroviny rukami dobre zatlačíme do cesta a necháme podkysnúť. Pečieme na 240°C asi 10 minút, potom zmiernime na 220°C a dopečieme ďalších 10 minút ale všetko závisí od veľkosti plechu a hrúbky cesta.

Autor: Eva Uhlikova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.