Pesto z medvedieho cesnaku

Výborné, chutné a detoxikačné.

Pesto z medvedieho cesnaku
Pesto z medvedieho cesnaku
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sezóna medvedieho cesnaku zahájená. Na náš organizmus pôsobí blahodárne, čistí ho a má výborné antibakteriálne a antibiotické vlastnosti. Je výborný, neskutočne chutný, vhodný ako základ do polievok, omáčok, na stejky či len tak na chlebík s reďkovkou 🙂 Príprava pesta z medveďka je jednoduchá a v tomto zložení vám vydrží v chladničke aj rok bez zavaránia.
Pesto z medvedieho cesnaku
Pesto z medvedieho cesnaku
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sezóna medvedieho cesnaku zahájená. Na náš organizmus pôsobí blahodárne, čistí ho a má výborné antibakteriálne a antibiotické vlastnosti. Je výborný, neskutočne chutný, vhodný ako základ do polievok, omáčok, na stejky či len tak na chlebík s reďkovkou 🙂 Príprava pesta z medveďka je jednoduchá a v tomto zložení vám vydrží v chladničke aj rok bez zavaránia.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Medvedí cesnak si umyjeme a osušíme na kuchynskej utierke.
  2. Dáme ho do sekáčika s nožmi v tvare S, alebo mixéra spolu s ostatnými surovinami a pomelieme nadrobno.
  3. Všetko závisí od chuti. Mixnúť, ochutnať a ešte dosoliť, docitrónoviť, atď. ako to máte radi.
Poznámka k receptu

Pozor : Tehotné a dojčiace opatrne, pretože má silné detoxikačné účinky.

Ak robím pesto na dlhšie skladovanie, používam len medvedí cesnak, olej a soľ. Ostatné si potom dochutím pred použitím, aby sa pre istotu nepokazil.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

6 komentárov

  1. Prosim Vás, je možné pesto aj skladovať? Myslím dlhdodibo alebo je určené len na priamu konzumáciu? Ďakujem ?

  2. Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem dať menej soli, pretože keď som ho robila podľa Vášho receptu, tak tak bolo strašne slané. Neviem si predstaviť, že by som si ho natrela na chlieb. Otázne je však, či vydrží taktiež dlho v chladničke, pretože soľ konzervuje a keď jej tam dám málo, môže sa mi to asi pokaziť. Však?

  3. Ahoj tinka tiez ma zaujima trvanlivost pesta 🙂 myslis ze by sa dalo zavarit? Dakujem

  4. Dobry den, moj syn je alergik na orechy aj mandle zial, mozem to niecim inym nahradit ? alebo vobec nenahradzat?
    dakujem zuzana

  5. Dobrý deň, nie je náhodou chyba v recepte pri množstve soli? Postupovala som podľa receptu a pesto sa nedá jesť …je strašne presolené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.