Cícerový koláč Ingrediencie:1 konzerva cíceru, 150 ml pomarančového džúsu, 4 vajcia, 80 g trstinového cukru, 150 g ml. čokolády, 50 g kakaa, 1 prášok do pečiva, 2 banány Postup: Opláchnutý cícer rozmixujeme so 150 ml pomarančového džúsu a dvoma banánmi. Bielka vyšľaháme s cukrom do peny. Nad parou rozpustíme čokoládu, do ktorej primiešame žltky. Čokoláda, nesmie byť horúca. K čokoláde pridáme kakao a prášok do pečiva. Zmiešame spolu cícerovú zmes, bielkový sneh a čokoládovú hmotu. Dáme do tortovej formy a pečieme pri teplote cca 170 stup. cca 50 min. Polejeme čokoládou, alebo zrkadlovou polevou, ozdobíme nasekanými kúskami mandlí.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.