Jablková cheesecake bábovka

Orechy si nasekáme na drobné kúsky a opečieme na panvici. Najrpv si pripravíme cream cheese krém. V mise zmiešame maslo, cream cheese a cukor. Pridáme vajíčko múku a vanilkový extrakt a premiešame (mixérom), aby sa všetko spojilo. Odložíme na bok. V ďalšej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie- múky, cukor, škorica, soľ, muškátový oriešok a sóda bikarbóna. V malej miske si zľahka krátko vyšľaháme vajíčka. K suchej zmesi pridáme jemne vyšľahané vajíčka, presnidavku, rozpustený kokosový olej, mlieko a vanilkový extrakt. Všetko spolu prešľaháme. Nakoniec pridáme orechy a nastrúhané jabĺčka a celú zmes už len ručne poriadne premiešame. Formu na bábovku si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na spodok formy dáme asi polovicu jablkovej zmesi. Na to dáme cream cheese krém a naň znova zbytok jablkovej zmesi. Pečieme na 180°C cca 60-70minút. Že je bábovka upečená zistíte tak, že špajľu pichnete do bábovky a tá by Vám mala vyjsť suchá.

Autor: Maria Simkova

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.