POMARANČOVO-ČOKOLÁDOVÁ TORTA

Čo potrebujeme (24 cm forma): 200 g masla 460 g kryštálového cukru 5 ks menších vajec 80 g kakaa 1 ks PDP 330 g hladkej múky 300 ml plnotučného mlieka Na čokokrém: 300 g plnotučného roztierateľného tvarohu 100 g 78%-nej čokolády 100 g cukru 70 g masla pomarančový džem Sanquic pomaranč 2 pomaranče, zbavené šupiek, pokrájané na malé kúsky Na gaštanový krém: 250 g gaštanového pyré 200 ml smotany na šľahanie 1 stužovač šľahačky 100 ml kyslej smotany (prípadne roztierateľný tvaroh) Na stracciatella krém: 250 g mascarpone 200 ml smotany na šľahanie stužovač šľahačky 4 PL práškového cukru šťava z 1/2 citróna kôra z 1/2 pomaranča postrúhaná čokoláda podľa chuti a vkusu Ako postupovať: Korpus upečte aspoň jeden deň vopred, aby si stihol odpočinúť a pred plnením sa nedrolil. Maslo s cukrom vymiešajte do peny, pomaly zašľahávajte po jednom žĺtku. Do tejto masy pridajte múku, kakao a prášok do pečiva. Z bielok ušľahajte tuhý sneh a postupne zmiešajte s kakaovou zmesou. Pečte v dobre vymastenej a múkou vysypanej forme pri 150-160°C asi hodinu, alebo dokým bude špajdla, ktorou vyskúšate stav upečenia úplne čistá a cesto sa na ňu nebude lepiť. Ak je vaša rúra nevyspytateľná, na posledných 20 minút prikryte korpus alobalom, aby sa vrch nepripálil. Priebežne kontrolujte. Čokoládový krém: Čokoládu rozpustite nad parou. Vymiešajte maslo s cukrom, pridajte čokoládu a tvaroh. Poriadne premiešajte a v chlade nechajte pár minút postáť. Gaštanový krém: Šľahačku vyšľahajte do polotuha, potom po kúskoch zašľahávajte gaštanové pyré. Nakoniec primiešajte smotanu/tvaroh. Stracciatella krém: Mascarpone, šľahačku, stužovač, cukor, šťavu a kôru vyšľahajte dotuha, potom pridajte postrúhanú čokoládu a zamiešajte. Nechajte odpočívať v chlade. Korpus rozrežte na 3 rovnaké časti. Spodnú časť trošku pokropte sirupom, rozotrite čokoládový krém a poukladajte naň na kúsky pokrájané pomaranče. Dbajte o to, aby neboli príliš pri kraji torty, pretože státím pustia veľa šťavy, ktorá môže spodkom tiecť. Na druhý plát natrite vrstvu džemu a uložte ho touto časťou na naplnenú prvú vrstvu. Nechajte 1 hodinu odpočívať v chladničke. Potom na tortu natrite gaštanový krém a prikryte poslednou časťou korpusu. Následne celú tortu rovnomerne pokryte stracciatellovým krémom. Pokiaľ máte Wiltonky ako ja, spravte ľahké farebné ombré po bokoch. Pomaranč pokrájajte na ľubovoľné kúsky, rozkrojené časti potrite troškou sirupu (aby sa rýchlo nevysušili) a ozdobte podľa nálady.

Autor: jzf

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.