Raw krekry

4 lyžice ľanových semienok 150 ml vody 1 väčšia cuketa 2 hrsti rukoly 1 lyžice olivového oleja 2 strúčky cesnaku 4-5 lyžíc sezamových semienok sušený tymián trochu soli čerstvo mleté korenie trocha mletého čili Príprava Ľanové semienka si umeľte v mlýnčeku alebo mixére. Do mixéru si dajte cuketu a rukolu, mixujte cca 1 minutu. Pridajte ľanové semienka, olivový olej, cesnak, sezamová semienka, tymián a sol a znovu všetko premixujte tak, aby jste docielili hladkú textúru. Nakoniec pridajte korenie a čili a znovu premixujte. Hmotu vyklopte na pečiací papier, rozotrite na hrúbku cca 3 mm, a vložte do sušičky, ak máte, alebo do trìby a sušte pri teplote do 42 °C. Sušte cca 4 hodiny, potom plát rozkrájajte na trojuholníky alebo štvorčeky a dosušte do požadovanej chrumkavosti. Pri 7.deťoch by sa mi ten mixér fakt hodil?

Autor: Jana Trnovcova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.