Ingrediencie (pre 2 osoby): 200 g cestovín Funghetto 320 g mrazenej zeleniny na WOK 100 g mladého hrášku 180 ml šľahačkovej smotany 1 ČL bazalkového pesta 3 PL sezamového oleja pár plátkov Swartzwäldskej šunky soľ, čierne čerstvo mleté korenie, 1/2 g šafranu 50 g syra Grana Padano Postup: Cestoviny uvarte al dente v riadne osolenej vode (bez oleja!). Súčasne na panvici nechajte povoliť zeleninu a mierne ju poduste. Zároveň v ďalšom malom hrnci nechajte zovrieť smotanu so šafranom. Po zovretí vylejte smotanu k zelenine, pridajte pesto, soľ, korenie a olej a nechajte spolu povariť, aby sa chute prepojili. Sceďte cestoviny (bez premývania! – škrob na povrchu cestovín je dôležitý, aby sa omáčka dokázala pekne prichytiť na cestoviny) a celé ich primiešajte k zeleninovej zmesi na panvicu. Ihneď podávajte s postrúhaným syrom, čerstvou bazalkou, šunkou a kvapkou oleja. :
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.