INGREDIENCIE: Korpus: 150 g maslových sušienok, 1 lyžica mletej kávy, 80 g masla, 100 g dlhých piškót, 100 ml silnej čiernej kávy Plnka: 500 g mascarpone, 4 žĺtky, 250 ml smotany na šľahanie (33%), 2 lyžice hladkej múky, 150 g práškového cukru Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie, trochu prášk. cukru, 2 lyžice kakaa POSTUP: Maslové sušienky zomelieme najemno, pridáme k nim mletú kávu a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne v tenkej vrstve natlačíme na dno tortovej formy. Na sušienkový základ uložíme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve. PLNKA: Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone so žĺtkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom. Cheesecake Na pripravený korpus nalejeme plnku a zarovnáme. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc). Servírovanie Pred podávaním nanesieme na cheesecake vyšľahanú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme kakaom.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.