Potrebujeme: 50 g čokolády 3 lyžice mlieka 250 ml smotany na šľahanie 250 ml mlieka 2 lyžičky jemne mletej želatiny 1 lyžica cukru 1 vanilkový lusk 250 ml šťavy z grantového jablka 1 balenie jemne mletej želatiny Postup: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s tromi lyžicami mlieka. Rozpustenú čokoládu rozdelíme do štyroch dezertných pohárov a dáme na 15 minút stuhnúť do chladničky. Do misky nasypeme želatínu, zalejeme dvomi lyžicami vody, necháme päť minút postáť. Mlieko a smotanu nalejeme do hrnca, pridáme vanilku, cukor a privedieme k varu. Pridáme želatínu a povaríme cca dve minútky, aby sa želatína rozpustila. Zmes nalejeme do dezertných pohárov na stuhnutú čokoládu a dáme do chladničky na štyri hodinky stuhnúť. Keď je panna cotta stuhnutá, dáme si do hrnčeka šťavu z granátového jablka, vysypeme želatínu a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi jednu minútu, odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Ešte teplým želé dozdobíme panna cottu. Namiesto želatíny môžme použiť i zamrazené ovocie, ktoré pred podávaním rozmrazíme v hrnci na plameni, kvôli chuti môžme pridať cukor, poprípade aj alkohol. Dobrú chuť !
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.