Ingrediencie: 1 zrelé avokádo 4 PL kokosový cukor 3 PL med 1 čl ceylonskej škorice resp. škoricový cukor (alebo aj aj) 4 čl strúhaný čerstvý zázvor 2 čl kypriaceho prášku do pečiva 200 g pohánková celozrnná múka 130 g ľanová múka Postup: V miske si zmixujeme avokádo úplne na jemnú kašu, pridáme k nemu postupne kokosový cukor, med, škoricu a nastrúhaný čerstvý zázvor, poriadne premiešame nech vznikne jemná kaša. Pridáme pohánkovú celozrnnú múku s práškom do pečiva. Potom pridávame ľanovú múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nám na misku nelepí. Ak sa lepí pridáme viac ľanovej múky (v opačnom prípade vodu). Keď máme cesto hotové dáme ho na 2 hodiny do chladničky odpočívať. Keď je cesto odpočinuté vyvaľkáme ho na tenké cesto a vykrajujeme požadované tvary. Na pekáč dáme papier na pečenie a poukladáme naň vykrojené koláčiky. Do vopred vyhriatej rúry dáme piecť na 170° približne 20 minút. Po vychladení ich natrieme šípkovým lekvárom a necháme v uzatvorenej dóze nech sa dobre prilepia. Potom si ich môžeme ozdobiť škoricovým cukrom resp. podľa fantázie, alebo nechať len tak.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.