Zdravý brumík

Jemnučký korpus pripomína brumíka, preto som ho aj tak nazvala. Chutil všetkým, fakt – odskúšané medzi mužmi aj ženami 🙂 Základné suroviny: 260 g červenej fazule 2 vajíčka 2 PL kakaa 2 PL medu 2 PL kokosového oleja Štipka soli Podľa chuti – ½ čl škorice, ½ čl vanilky, štipka perníkového korenia Niečo na ozvláštnenie: 50 g čokolády – nemusí byť 1 banán – nemusí byť Hrozienka – nemusia byť POSTUP: Fazuľu rozmixujeme úplne na kašu, zmiešame s medom, kakaom, ochucovadlami. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, primiešame žĺtka a fazuľovú zmes. Nakoniec prilejeme kokosový olej. Na vrch ešte môžeme posypať kúsky čokolády, ale to je už len taký vylepšovák. Bez banána som piekla 20 minút na 180 stupňov, ak pridáte banán, pečte o 5 minút dlhšie. Použila som formu na biskupský chlebík. Robila som ho dva dni po sebe – aj v sobotu aj v nedeľu, lebo mal veľký úspech 🙂

Autor: Petra Jankovicova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.