Adventný jablčník

Koláčik ako stvorený pre adventný čas. Rozvonia kuchyňu jablkami, vanilkou a škoricou.

Autor: Natalia Bodnarova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Jeden komentár

  1. Keďže je dnes prvá adventná nedeľa, prikladám sem tento recept s chuťou jabĺk, škorice, vanilky a orechov. Dnes sa u nás piekol prvý a určite nie posledný krát.
    Pripravte si:
    ° 6 žĺtkov
    ° 200g rastlinného tuku (masla)
    ° 300g práškového cukru
    ° 300g polohrubej múky
    ° 150ml vlažného mlieka
    ° 1 prášok do pečiva
    ° 50g posekaných vlašských orechov
    ° 2kg jabĺk
    ° 1 ČL škorice
    ° vanilkový cukor
    ° 6bielkov

    Postup: Oddelíme si žĺtka a bielka. Maslo vymiešame s práškovým cukrom (250g) a postupne pridávame po jednom žĺtka. Po zašľahaní žĺtok postupne pridávame mlieko a ešte chvíľu šľaháme, pritom pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený plech a dáme piecť na 180 stupňov 25 minút. Po upečení navrstvíme na cesto horúcu jablkovú plnku (bez šťavy), nanesieme sneh a celý koláč posypeme posekanými orechmi. Koláč vrátime späť do rúry ešte na 10 minút cca na 160stupňov.
    Plnka: Jablká očistíme, nakrajame na malé kocky, podusíme 10-15 minút s vanilkovým cukrom a škoricou.
    Sneh: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou na tuhý sneh.
    Náročnejší na čas ale určite sa oplatí 🙂 Dobrú chuť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.