Koláčik ako stvorený pre adventný čas. Rozvonia kuchyňu jablkami, vanilkou a škoricou.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Keďže je dnes prvá adventná nedeľa, prikladám sem tento recept s chuťou jabĺk, škorice, vanilky a orechov. Dnes sa u nás piekol prvý a určite nie posledný krát.
Pripravte si:
° 6 žĺtkov
° 200g rastlinného tuku (masla)
° 300g práškového cukru
° 300g polohrubej múky
° 150ml vlažného mlieka
° 1 prášok do pečiva
° 50g posekaných vlašských orechov
° 2kg jabĺk
° 1 ČL škorice
° vanilkový cukor
° 6bielkov
Postup: Oddelíme si žĺtka a bielka. Maslo vymiešame s práškovým cukrom (250g) a postupne pridávame po jednom žĺtka. Po zašľahaní žĺtok postupne pridávame mlieko a ešte chvíľu šľaháme, pritom pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený plech a dáme piecť na 180 stupňov 25 minút. Po upečení navrstvíme na cesto horúcu jablkovú plnku (bez šťavy), nanesieme sneh a celý koláč posypeme posekanými orechmi. Koláč vrátime späť do rúry ešte na 10 minút cca na 160stupňov.
Plnka: Jablká očistíme, nakrajame na malé kocky, podusíme 10-15 minút s vanilkovým cukrom a škoricou.
Sneh: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou na tuhý sneh.
Náročnejší na čas ale určite sa oplatí 🙂 Dobrú chuť