výborné slané pohostenie pre návštevu
Silvester si neviem predstaviť bez týchto mega dobrých cuketových tyčiniek od Fitshaker ?Sú neskutočné ♡ Ohúrite všetkých a neuveria, že základ tyčiniek tvorí cuketa ? Milujem chrumkať zdravo a chutne ? veď viete ? Tento recept je tak fantastický, že som mala tú česť od autorky Julky Rašlovej, dať ho do mojej novej knihy TRR3, nalistujete si ho na strane 210 :*
Množstvo | Príprava |
60 ks | 15 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
10 min | 30 min |
|
|
Silvester si neviem predstaviť bez týchto mega dobrých cuketových tyčiniek od Fitshaker ?Sú neskutočné ♡ Ohúrite všetkých a neuveria, že základ tyčiniek tvorí cuketa ? Milujem chrumkať zdravo a chutne ? veď viete ? Tento recept je tak fantastický, že som mala tú česť od autorky Julky Rašlovej, dať ho do mojej novej knihy TRR3, nalistujete si ho na strane 210 :*
|
Čo budeme potrebovať
- 150 gram cuketa
- 100 gram maslo 82% tné
- 170 gram špaldová hladká múka
- 30 gram špaldová celozrnná hladká múka
- 4 strúčiky cesnak
- 1/2 balíčka bezfosfátový prášok do pečiva vínny kmeň
- 1 ks vajce na potretie
- Na dochutenie: Na dochutenie: morská/himalájska soľ, ľanové semienka, rasca
Množstvo: ks
Postup prípravy
- Cuketu aj so šupou nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle do druhej misy, pridáme múku, pretlačené strúčiky cesnaku, kypriaci prášok a soľ.
- Nastrúhanú cuketu vyžmýkame od vody, ale vodu nevylievame. Cuketu pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Ak je veľmi hutné, pridáme trochu vody, ktorú cuketa pustila. Bochník roztlačíme rukami na hrubú placku, zabalíme ju do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať na 30 minút.
- Rúru si rozohrejeme na 200 – 220 stupňov.
- Keď je cesto odležané, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 milimetre. Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a krájame z neho tyčinky.
- Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ľanovými semienkami alebo rascou. Takto pripravené tyčinky vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 10 minút.
Poznámka k receptu
TIP: Do tyčiniek môžete pridať akékoľvek obľúbené semiačka. Z cesta môžete povykrajovať aj pagáčiky. Pre menšie deti, ak nechcete pridávať cesnak, nastrúhajte najemno jednu mrkvu.
Za tento recept aj možnosť uverejnenia ďakujem mojim priateľom z Fitshaker a milej autorke Júlii Rašlovej.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobry vecer,maam otazocku…Mozem cesto pripravit den vopred ? Pytam sa kvoli tej cukine,nerada by som cesto pokazila ? Dakujem za odpoved ?
Vyskúšala som a už viem že mám piecť dvojitú dávku. Ozaj sú mega dobré
Koľko dávate soli, keď robíte z dvojitej dávky?
Dnes som piekla tie tyčinky, no nemám slov, výbornééééééé, ďakujem pekne za recept.
Vyborny a jednoduchy recept 🙂 ja si cesto hned po zarobeni vyvalkam na papieri na pecenie, aby som tycinky potom nemusela prenasat.
Sú ozaj výborne aj v bezlepkovej verzii, a s rastlinným maslom. No mnaaam.
Chcela by som ich urobiť na oslavu, su lepšie v ten deň ich urobiť alebo môžu byť aj z predošlého dňa?