Detské pečiatkové sušienky

rýchle, chutné a mega zdravé.

Detské pečiatkové sušienky
Detské pečiatkové sušienky
Hodnotienie: 74
Hodnotenie: 3.91
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky či kočíka, ako domáca sladkosť, alebo dokonca vianočné pečivo :-* Bez alergénov, cukru, či vajec <3 Zo 4 ingrediencíí, sladené čisto len datlami 🙂 Sú naozaj výborné, rýchle, mega zdravé a dokonca chutia aj dospelákom. Tak veľa zábavy pri pečení :-*
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Detské pečiatkové sušienky
Detské pečiatkové sušienky
Hodnotienie: 74
Hodnotenie: 3.91
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky či kočíka, ako domáca sladkosť, alebo dokonca vianočné pečivo :-* Bez alergénov, cukru, či vajec <3 Zo 4 ingrediencíí, sladené čisto len datlami 🙂 Sú naozaj výborné, rýchle, mega zdravé a dokonca chutia aj dospelákom. Tak veľa zábavy pri pečení :-*
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Sušienky som robila z raw datlovej pasty. Ak ju nemáte, len si v mixéri rozsekajte datle na pastu. Pozor na tvrdé ďatle. Ak nemáte odrodu medjoal - ktoré sú mäkké, že ich viete rukami rozpučiť, ďalte namočte aspoň na 4 hodiny do vody, aby ste si neodpálili mixér. Ak sa vám pri sekaní ďatle lepia, pridajte zmäknuté maslo a spolu rozsekajte. Môžete to urobiť aj ponorným mixérom.
  2. Všetky ingrediencie si rukami vypracujeme na príjemné elastické cesto (maslo zmäknuté). Ak sa cesto moc lepí, prisypte trochu múky, ak je moc hutné, pridajte kúsok masla. Musí mať konzistenciu ako plastelína.
  3. Zapneme si rúru na 175-180 stupňov bez ventilátora, hore dole.
  4. Cesto si položíme na pečiaci papier, naň pridáme potravinovú fóliu a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Fólia zabezpečí, aby sa nám cesto nelepilo a papier, aby sme ho nemuseli prenášať. S pečiatkou si pred odtlačením hrabneme do múky a oklepeme - aby sa nám nelepili. Celé cesto si opečiatkujeme a následne vykrojíme kruh. Zvyšné cesto - odpad si jemne odstránime a ešte vyvaľkáme a opečiatkujeme. Dáme piecť na 6-8 minút, ak budú už kraje zlatavieť a cesto zavonia, je hotové.
  5. Necháme ho na plechu poriadne vychladnúť. Ideálne nechať hodinu, dve. Čím dlhšie chladnú, tým sú chrumkavejšie. Z tohto cesta som robila aj detské vanilkové rožky - pridala som vanilku. Ak chcete keksíky prevoňať, pridajte škoricu.
Poznámka k receptu

TIP : vynikajúce sú aj keď pridáte škoricu :*

Ďatlovú pastu kupujem na www.chute.sk

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

44 komentárov

  1. Ahoj Tinka, mozem datle nahradit aj trstinovym cukrom, alebo medom? Lebo tu nedostat taku potravinu?
    Dakujem

  2. Výborne sú tieto sušienky..lahodné a tak zdravé, ja som skúsila z 2och dávok a presne mi vyšlo 24ks..odporúčam, fakt skvelé sušienky 🙂 len tak sa za nimi zapráši :D…palec hore, klobúk dole za recept :*

  3. A ak nemam peciatky mozem vykrajovať?

  4. Vyyyborneee.. Aj s cestom sa super pracovalo.Chlapci mali zábavku.. Robili sme z dvojitej dávky a sú fuč.. Tak teda repete ???

  5. Ja som sa dala na mixovanie datlí ručným mixérom…Tak to teda nebol úplne najpohodlnejší spôsob :-), navyše mi trochu prihoreli, takže naše deti nad nimi ohrnuli nos. Ale nevadí, dám im ešte šancu…len čo kúpim buď mixér alebo datľovú pastu 😉

    • Aj ja som mixovala a mixér to neprežil. Asi ozaj radšej tú pastu, alebo úplne mäkké datle.

      • Datle musia byt odroda medjoal, alebo ak mate ine, musia byt minimalne 5 hodin vopred namocene vo vode, aby zmakli, inak ich nepomixujete. Tinka to pisala niekde na FB tusim, tak len zprostredkuvam info 😉 ja mam datlovu pastu, nie je uplne super lacna, ale podla mna vyjde lepsie, ako mliet datle. objednavala som z http://divine-spices.com/obchod/raw-datlova-pasta-gourmet-1-kg/

        • Ja kupujem obyčajné ďatle, u nás v bio obchode ich predávajú v kilových baleniach. Na hodinu dám močiť koľko potrebujem, vylejem vodu a rozmixujem ponorným mixérom. Vždy sa mi ich podarí rozmixovať 🙂

          • Ja som datle rucnym mixerom rozmixovala, pridala trochu vody a potom maslo. Tym, ze ich bolo menej, sa lepili dovnutra hlavice, ale po pridani masla sa krasne vytvorila pasta. Super recept.

  6. Krásne jedlo na sviatky. Najlepšie sú perník so škoricou!

  7. Dobrý deeň, prosím vás je nutná tá múka T630? Resp.aká to je? Neviem ju zohnať, ďakujem.

  8. Dobry den, čím by som mohla nahradiť datle? Dcérka ma atopicky ekzem a datle by som neriskovala aby sa mi nevyhadzala… nejaky kokos alebo? Dakujem vopred za odpoved.

    • Dobry den Erika… pisali ste sem pred 3 rokmi, ale skusim…
      Robili ste susienky pre dcerku? Co ste dali namiesto tych datli? Resp. Mozem poprosit o akykolvek tip na kolac/ keksik pre „atopicke dieta“???
      Syn takmer 2 roky ho ma a je to des nieco vymysliet.. 🙁
      Dakujem kraaasne, Daniela

  9. Vyskúšané dnes, sú famózne, príjemne a primerane sladké, voňavé.. ja som pridala veľmi málinko kokosového cukru a kvapku pomarančového oleja(čstej terapeutickej triedy) mnaaam a dakujem krásne..:-)

  10. Fakt moc dobrý! Se skorici parádní voňavé sušenky a s vanilkou výborné rohlicky… a vánoční pečení pro děti hotovo! (ještě teda bodují srdíčka z červené řepy…).

  11. Neviem preco ale stale sa mi nejak dvihaju (naduvaju) tie susienky a potom ten vzor skoro nevidno. Nemam to piect na viac stupnov?

  12. Výborne. Oplatí sa vyskúšať. Ďakujeme aj za tento receptík.

  13. Práve som ich upiekla. Sú zaujímavé. 6-ročný syn, keď som mu jednu dala do rúk a on ju ochutnal, tak sa na mňa pozrel s rozžiarenými očkami a povedal- mňam. Keď som ochutnala cesto, zdalo sa mi, že bude málo sladké, ale riskla som to a nepridala cukor a urobila som dobre. Po upečení sú sladké akurát.

  14. V noci som ich prvý krát upiekla pre dcerku z dvojitej dávky a zachvílu už budú fuč. Dadtlovu pastu som objednala cez nett 2 kg a ako vidím urobila som dobre.Sušienky su veľmi chutné a dcérke chutia.No nie len jej ?
    Recepty od vás, sú super, aj piskoty už pečieme -váš recept ?
    Ďakujem a teším sa na ďalšie recepty.

  15. Dobrý deň, myslíte, že namiesto datlí by som mohla dať rozmixované sušené marhule?

  16. Sú vynikajúce! Sladké sú akurát, jeme ich chvíľu po upečení. ?

  17. Dobry den Tinka,
    Neviem kde nastala chyba, isla som podla receptu sle cesto sa zial uplne rozpadavalo, aj po pridani masla, vobec sa s nim nedalo pracovat 🙁 nedrzalo vobec spolu cele to letelo do kosa 🙁 co som mohla urobit zle?

    • Mne sa stalo s cestom to iste, toez som pridala ešte maslo ale nepomohlo. Stále sa úplne rozpadavalo.. išla som presne podľa receptu , akurát múka nemala označenie T630. Môže to byt tým?? Inak fakt neviem. Ďakujem velmi pekne za odpoved! ❤️

      • ano, aj mne sa presne to stalo, cesto sa drobilo, mrvilo, tiez som skusala pridat maslo, nepomohlo, cim to je?

        • Aj ja mam presne ten isty problem. Jedine co som urobila inak, nepouzila som T630 ale hladku spaldovu muku bez oznacenia. Moze to byt tento problem s mukou? Robila som ich dnes druhy krat, pouzila som tiez datlovu pastu ako minule, myslela som, ze som minule niekde urobila chybu, ale dnes cesto zase nedrzalo. Uz som vsak nepridavala maslo, lebo minule boli velmi mastne, ale pridala som vodu. S cestom sa mi pracovalo dobre, len cas pecenia sa predlzil na 15 minut.

          • Ahojte, ja som piekla dnes, dala som vacsiu davku: 400g spaldova muka (hladka, obycajna), 250g maslo, 300g datlova pasta.
            S cestom sa pracovalo tak akurat. Obcas sa zacalo drolit, ale ked som ho v rukach trochu zohriala, tak sa pekne zlepilo. Ked som piekla uz posledny plech a v kuchyni tiez uz bolo teplo, sa mi to zas zacalo lepit na pečiatky, aj ked boli oklepane s mukou. Ale vysli skvelo vsetky a musela som ich nakoniec schovat aby mi ich nepojedli, kedze si ich berieme na 2. den na cestu. 😉

  18. dobry den,
    myslite, ze by sa dali datle nahradit hokaidom? detom susienky velmi chutia, ale jeden ma datle zakazane resp. vsetko susene ovocie. tak rozmyslam nad sladkym zemiakom alebo tekvicou.
    vdaka.

  19. Prosim Vas jde sa daju kupit presne take peciatky..nikde som nenasla a su krasne:-)

  20. Dnes jsem pekla a jsou vyborneeee… pastu jsem si sama urobila z datli. slo to fakt hladce. Urobila jsem z dvojite davky a vyslo mi na 2 plechy. No hadam na jeden den nam to vystaci 😀 Mouku jsem tez pouzila jinou…hladkou spaldovou a pak celozrnou normalni…no nic jine jsem doma nemela 😀

  21. Dobry den,treba nechat odležať cesto na susienky cez noc v chladnicke?

  22. Robili sme ich a su vynikajuce. Datlova pasta z chute.sk (Chute Indonezie) je uuuuzasna. Cesto fantasticke, susienky chrumkave, chutili malym aj velkym 🙂 Toto je zase jeden fantasticky recept 🙂

  23. Milujeme ich!!!
    …s pomarancovku korou a skoricou su krasne vonave
    …s medom a pernikovym korenim ala medovnicky
    …s vanilkou a citronovou korou pozliepane domacim ribezlovym lekvarom ako linecke kolieska ❤

  24. Sú fenomenálne, my sa ich nevieme „dozrat“ ? už som ich robila asi 6x, vždy z 5nasobnej dávky. ja datle nenamacam, iba oplachnem a pomelieme mlyncekom na mäso 😉

  25. Chcela som vyskúšať aj ja tieto sušienky, no cesto sa mi uplne drobilo, skúšala som pridať aj maslo ale nepomohlo. Viete mi poradiť kde som spravila chybu? Ďakujem

  26. Ja som nemala pastu tak som urobila mix zo susenych marhul, datloveho sirupu a masla. Fantasticky recept.
    Tiez som riskla nahradit t630 muku, dala som hladku pohankovu a vyslo to 🙂 a este trochu mletych mandli a nemalo to vplyv na konzistenciu.
    Konecne chrumkave kesiky! Super

  27. Tak neviem. Uz som ich parkrat robila, z klasickych datli namocenych a rozmixovanych. Teraz som kupila datlovu pastu a je to cista katastrofa. Ra pasta je tuha jak tehla, keby som chcela mozeme vykrajovat z nej, zamiesit z nej cesto je nerealne. Cesto sa trha, drobi a rozpadava. Co je zle?

  28. Vyborne su. Datlovu pastu som nezohnala, pouzila som figovu, a zdaju sa mi este chutnejsie, ako ked som pred par rokmi robila z datli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.