Extra čokoládová bábovka s arašidovým maslom

Potrebujete: .320 g hladkej špaldovej múky .90 g holandského kakaa .1 sáčok PDP .200 ml horúceho mlieka .200 ml kyslej smotany .100 g tmavej čokolády .180 g masla .2 celé vajcia .štipka soli .1/2 šálky arašidového masla .200 g plnotučného tvarohu .140 g kryštálového cukru .2 PL hladkej špaldovej múky .1 PL masla .3 žĺtky Ako na to: Najskôr vyrobte arašidovú plnku – vyšľahajte spolu maslo s cukrom a postupne zašľahávajte žĺtky. Potom pridajte arašidové maslo, tvaroh a opatrne múku. Vložte buď do igelitového vrecúška na zdobenie alebo nechajte v miske a zmes budete následne do cesta ukladať pomocou lyžice. Na bábovkové cesto zohrejte mlieko, pridajte kakao a čokoládu a spojte všetky ingrediencie do hladkej kaše. Opäť vymiešajte maslo s cukrom a postupne pridávajte do zmesi vajcia. Čokoládu (mierne vychladnutú) spolu so smotanou vylejte do maslovej časti. Múku preosejte, zmiešajte s práškom do pečiva a soľou a pomaly dobre všetky zmesi premiešajte dokopy. Polovicu cesta nalejte do (dobre vymastenej a múkou vysypanej) bábovkovej formy a predpripravenú arašidovú plnku striekajte do stredu cesta tak, aby sa plnka ani z jednej strany nedotýkala formy. Potom nalejte zvyšné cesto a pečte pri 160°C cca 60-70 minút. Upečenosť kontrolujte klasicky – pomocou špajdle 🙂

Autor: Adriana Filkova

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.