Domov / Recept / Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom

Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom

zdravé a pritom neodolateľné

Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Print Recipe
Koláčiky, ktoré milujú všetci od najmenších po najväčších. Sú neskutočné a prudko návykové! Asi najzdravšie aké poznám, len 6 ingrediencií, bez cukru a pritom sladké a neskutočne chrumkavééé. My ich milujeme. Môžete si pripraviť variácie, že pridáte do plnky mak, alebo použiť iný džem, či pridať tvarohovú plnu s medom.
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Print Recipe
Koláčiky, ktoré milujú všetci od najmenších po najväčších. Sú neskutočné a prudko návykové! Asi najzdravšie aké poznám, len 6 ingrediencií, bez cukru a pritom sladké a neskutočne chrumkavééé. My ich milujeme. Môžete si pripraviť variácie, že pridáte do plnky mak, alebo použiť iný džem, či pridať tvarohovú plnu s medom.
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie si zmiešame ručne dokopy v jemne lepivé cesto. Trvá to chvíľku. Rozprestrieme si potravinovú fóliu a ručne roztlačíme cesto na hrubšiu placku. Zabalíme a dáme do chladničky na 30 min. Ak chcete proces urýchliť, dajte na 15 min do mrazničky.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov hore dole.
  3. Cesto vyberieme, odbalíme a položíme na papier na pečenie. Prikryjeme potravinovou fóliou v ktorom bolo zabalené a vyvaľkáme natenko. Kolečkom narežeme na kocky veľkosti 7x7 cm. Väčšie sú lepšie, budú sa vám lepšie tvarovať a džem nebude vychádzať. Na každý štvorec dáme cca 1 lyžičku džemu. Prehneme napoly a poriadne stlačíme vidličkou všetky kraje, aby džem nevytiekol. Stred, trojhránka prepichneme vidličkou. Ak chceme šatôčky tak protilahlé rohy poriadne stlačíme dostredu, aby sa nám po obvode vytvorili štyri "slzičky". Preložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20-25 min dozlatova.
Poznámka k receptu

TIP: citrónovú šťavu milujem pridávať do takýchto krehkých pečív, dodá neskutočnú elasticitu cestu.

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Brownie s čokoládovou aha penou

neodolateľne čokoládový Brownie s čokoládovou aha penou Print Recipe O tomto koláčiku sa mi snívalo. …

2 komentáre

  1. Nikdy by som nepovedala, že koláče bez štipky pridaného cukru (ak si odmyslím slivkový džem) budu chutiť tak skvelo. Po tom čo ich ochutnala moja 4-ročná dcérka a 2 ročný syn zhodnotili jednoznačné “MŇAM” a mrkváčiky z plechu len tak mizli. Istotne sme ich nerobili naposledy 🙂

  2. Dnes som ich vyskusala s marhulovym dzemom. Su vynikajuce, musela som plech odlozit, lebo by som detom nic nenechala. Budem ich robit velmi casto, mnaaam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *