Domov / Recept / Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom

Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom

zdravé a pritom neodolateľné

Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčiky, ktoré milujú všetci od najmenších po najväčších. Sú neskutočné a prudko návykové! Asi najzdravšie aké poznám, len 6 ingrediencií, bez cukru a pritom sladké a neskutočne chrumkavééé. My ich milujeme. Môžete si pripraviť variácie, že pridáte do plnky mak, alebo použiť iný džem, či pridať tvarohovú plnu s medom.
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčiky, ktoré milujú všetci od najmenších po najväčších. Sú neskutočné a prudko návykové! Asi najzdravšie aké poznám, len 6 ingrediencií, bez cukru a pritom sladké a neskutočne chrumkavééé. My ich milujeme. Môžete si pripraviť variácie, že pridáte do plnky mak, alebo použiť iný džem, či pridať tvarohovú plnu s medom.
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie si zmiešame ručne dokopy v jemne lepivé cesto. Trvá to chvíľku. Rozprestrieme si potravinovú fóliu a ručne roztlačíme cesto na hrubšiu placku. Zabalíme a dáme do chladničky na 30 min. Ak chcete proces urýchliť, dajte na 15 min do mrazničky.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov hore dole.
  3. Cesto vyberieme, odbalíme a položíme na papier na pečenie. Prikryjeme potravinovou fóliou v ktorom bolo zabalené a vyvaľkáme natenko. Kolečkom narežeme na kocky veľkosti 7x7 cm. Väčšie sú lepšie, budú sa vám lepšie tvarovať a džem nebude vychádzať. Na každý štvorec dáme cca 1 lyžičku džemu. Prehneme napoly a poriadne stlačíme vidličkou všetky kraje, aby džem nevytiekol. Stred, trojhránka prepichneme vidličkou. Ak chceme šatôčky tak protilahlé rohy poriadne stlačíme dostredu, aby sa nám po obvode vytvorili štyri "slzičky". Preložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20-25 min dozlatova.
    Cesto vyberieme, odbalíme a položíme na papier na pečenie. Prikryjeme potravinovou fóliou v ktorom bolo zabalené a vyvaľkáme natenko. Kolečkom narežeme na kocky veľkosti 7x7 cm. Väčšie sú lepšie, budú sa vám lepšie tvarovať a džem nebude vychádzať. Na každý štvorec dáme cca 1 lyžičku džemu. Prehneme napoly a poriadne stlačíme vidličkou všetky kraje, aby džem nevytiekol. Stred, trojhránka prepichneme vidličkou. Ak chceme šatôčky tak protilahlé rohy poriadne stlačíme dostredu, aby sa nám po obvode vytvorili štyri "slzičky". Preložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20-25 min dozlatova.
Poznámka k receptu

TIP: citrónovú šťavu milujem pridávať do takýchto krehkých pečív, dodá neskutočnú elasticitu cestu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tvarohový krémeš s ríbezľami

lahulinký ako obláčik Tvarohový krémeš s ríbezľami Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

16 komentárov

  1. Nikdy by som nepovedala, že koláče bez štipky pridaného cukru (ak si odmyslím slivkový džem) budu chutiť tak skvelo. Po tom čo ich ochutnala moja 4-ročná dcérka a 2 ročný syn zhodnotili jednoznačné “MŇAM” a mrkváčiky z plechu len tak mizli. Istotne sme ich nerobili naposledy 🙂

  2. Dnes som ich vyskusala s marhulovym dzemom. Su vynikajuce, musela som plech odlozit, lebo by som detom nic nenechala. Budem ich robit velmi casto, mnaaam.

  3. Uuuzasne su! Dakujem za recept. Moja 3 ročná dcérka ich jedla jeden za druhym. Musela som si aspoň pár uchmatnut ?

  4. toto sú tie najlepšie koláčiky na svete 🙂 s manželom ich milujeme a robím ich minimálne 4 x do mesiaca a to rovno dvojitú dávku lebo sa hneď minú. Pre nášho ročného krpca ostávajú len končeky 🙂

  5. Robila som aj bezlepkovu verziu, kde som pouzila pol na pol psenovu a pohankovu muku, su chutne, no do oboch som ridala trosku pomleteho trstinoveho cukru, nie vela, cca malu polievkovu lyzicku… chvalim, iste budeme robit aj inokedy..

  6. Ahoj Tinka, uz dlhsie som obzerala tento recept, dnes som zamiesila z dvojitej davky a musim sa priznat toto som nečakala. Su fantastické!!! Zaradili sa do obľúbených receptov. Ďakujem ?

  7. Robila som ich dnes a nejak mi nevysli. Cesto bolo prilis lepive, ostalo prilepene na peciacom papieri, ked som sa ho slazila rozvalkach. Skoncilo v kosi.Kde som urobila chybu?Vsetko bola spravne zvazene.

    • Marti to je velka skoda, ze skoncili v kosi..casto to pisem, ze kazda muka saje inak, kazda zelenina ma ine mnozstvo vody v sebe..ak sa to lepilo, uplne stacilo opat to dat dokopy, prisypat trochu muky, utlapkat a zas vyvalkat..

  8. Aj Vám sa to cesto tak veľmi lepilo a trhalo? Dala som síce obyc.prasok do pečiva lebo som moment.nemala iný.moze to byt v tom? Ďakujem za rady.

  9. Mrkvaciky výborne,velmi chutia,budeme robievat casto ????

  10. Fantastické! Mrkva pustila dosť šťavy, takže som pridala múky, aby sa cesto nelepilo. Výsledok je fenomenálny! Určite budem robiť častejšie. Ďakujem za recept! ??

  11. Sú vynikajúce. Robila som ich aj do školy, v rámci týždňa zdravej výživy, a deti si ich nevedeli vynachváliť.

    Ja som dávala oveľa menej masla, nelepilo sa tak. Možno boli suchšie, ale na chuti im to neubralo.
    A slivkový lekvár zjemním citrónovou šťavou + škorica, nechám trošku povariť, aby sa rozpustil, lepšie sa s ním pracuje 🙂

  12. Rada by som sa poradila, ci skusal niekto namiesto masla v recepte pouzit nejaky druh oleja – ak ano, ktory (zo zdravotnych dovodov ked maslo nemoze byt pouzite) dakujem 🙂

    • Amalia Smolkova

      Maslo som nahradila domácou masťou s oškvarkami z mangadurca a výsledok bol ešte chrumkavejší. Ak nie sú škvarky, stačí aj obyčajná bravčová masť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.