Hruskova babovka so slanym karamelom

INGREDIENCIE 1 kelímok bieleho jogurtu,1 kelímok trstinového cukru, 2,5 kelímka špaldovej múky, 0,5 kelímka kokosového oleja, 1 prášok do pečiva, vanilkový cukor, 2 vajcia, 2 hrušky Slaný karamel trstinový cukor,šľahačková smotana,maslo,soľ POSTUP V mise zmiešame jogurt, cukor, olej a vajcia. V druhej múku s práškom do pečiva. Potom postupne zmiešame múku s jogurtovou zmesou a nakrajane, osupane hrusky. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 175°C asi 40 minút. Slaný karamel pripravíme tak, že rozpustíme cukor, necháme ho skaramelizovať, potom pridáme trochu masla a asi 70 ml šľahačkovej smotany. Necháme roypustiť, kým nevznikne hladký krém. Nakoniec pridáme štipku soli. Teplým karamelom polejeme vychladnutú bábovku. 

Autor: Daniela Zajacova

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.