medovníková torta

korpus: 1 ks PDP, 120 g hnedý cukor, 220 g hladká múka, 2 PL perníkové korenie, 2 PL kandizovaná pomarančová kôra, 3 ks vajce, 350 ml kyslá smotana, 100 g maslo, maslo a hrubá múka na vysypanie formy krém: 250 g smotana na šľahanie, 1 ks stužovač šľahačky, 250 g mascarpone, 1 vanilkový cukor poleva: 100 g čokoláda na varenie, 50 g maslo Do misy dáme preosiatu múku, prášok do pečiva, cukor a perníkové korenie. Ďalej zapracujeme nadrobno nasekanú kôru, vajcia a smotanu. Do masy nakoniec pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a všetky suroviny dôkladne premiešame. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre (180 C) cca 25 min. Kým sa pečie korpus, v mixéri si vymiešame šľahačku so stužovačom, pridáme mascarpone a vanilkový cukor, necháme chvíľku stuhnúť. Vychladnutý a korpus prerezaný na tri časti natrieme krémom, preložíme ďalším korpusom, opäť natrieme krémom a ešte raz to zopakujeme. Čokoládu a maslo rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a polevou rovnomerne polejeme posledný korpus. Ozdobíme ovocím, ja rada dozdobujem aj kvetmi 🙂

Autor: dagmar

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.