Opäť jeden zabudnutý recept, ktorý vám nahadzujem na web. Tieto bryndzové pagáče sú úplne báječné. Jednoduchšie nepoznám, len 3 základné suroviny, bez kysnutia a všetko jedna mierka. Koľko múky, toľko bryndze, toľko masla. Rada si v kuchyni zľahčujem procesy. Namiesto bryndze môžete použiť aj tvaroh, chutia rovnako úžasne.
Opäť jeden zabudnutý recept, ktorý vám nahadzujem na web. Tieto bryndzové pagáče sú úplne báječné. Jednoduchšie nepoznám, len 3 základné suroviny, bez kysnutia a všetko jedna mierka. Koľko múky, toľko bryndze, toľko masla. Rada si v kuchyni zľahčujem procesy. Namiesto bryndze môžete použiť aj tvaroh, chutia rovnako úžasne.
Do misky si navážime múku, pridáme bryndzu a maslo priamo z chladničky nastrúhame nahrubo. Posolíme a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám lepí, posypeme múkou. Cesto dáme do potravinárskej fólie, roztlačíme na hrubšiu placku a do mrazničky zachladiť na 30 minút.
Medzitým si rozhorúčime rúru na 170-180 stupňov hore/dole bez ventilátora.
Cesto z mrazničky vyvaľkáme tak akurát ani hrubé ani tenké. Vykrajujeme malé kruhy - menšie formičky cca 1.5 cm sú chutnejšie. Prenesieme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, ľanovými semiačkami a osolíme. Dáme piecť na cca 12-15 min dozlatova.
Výborne chutia aj s olivami a nastrúhaným parmezánom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobry den. Ja som si raz toto cesto spravila a dala do mraznicky. Vytiahla som ho po tyzdni, nechala rozmrazit a boli z toho vyborne bryndzove pagaciky.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ako dlho prosím vás, ich môžem skladovať, ak ich chcem urobiť na Vianoce? Či najlepšie deň pred Vianocami?
Dobry den. Ja som si raz toto cesto spravila a dala do mraznicky. Vytiahla som ho po tyzdni, nechala rozmrazit a boli z toho vyborne bryndzove pagaciky.