Postup: Chrbát z diviaka opracujeme a prešpikujeme údenou slaninou a cesnakom, pridáme čerstvý rozmarín a dáme piecť. Omáčka demi glace: odrezky z mäsa a kosti rozložíme v pekáči a prelejeme olejom, dáme zhruba na pol hodinu do rúry a pečieme dozlatista. Medzitým očistíme cibuľu, mrkvu, stopkový zeler a nakrájame a spolu s cesnakom rozložíme na kosti a dáme piecť na ďalších 20 minút. Znížime teplotu, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, vetvičky tymiánu, klinčeky a všetko ešte 15 min. orestujeme, potom podlejeme červeným vínom a prelejeme do hrnca. Zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni asi 3 hodiny, potom scedíme a redukujeme pri nízkej teplote, aby zhustol na demi glace sirupovej konzistencie. Karamelizovaná kapusta: červenú cibuľu opražíme na bravčovej masti, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme. Pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, sušené hrozienka, opražíme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver dochutíme octom. Karlovarská knedľa: na panvičke si opražíme oravskú slaninku, pridáme cibuľu. Žemle alebo rožky pokrájame na kocky, zalejeme mliekom a rozšlahanými žĺtkami, osolíme, okoreníme, potom posypeme trochou hrubej múky, pridáme petržlenovú vňať, muškátový oriešok, opraženú cibuľku a na záver vyšľahaný sneh z bielkov. Poriadne premiešame a tvarujeme knedle (valčeky), ktoré zabalíme do potravinárskej fólie, poriadne stiahneme a varíme vo vode na miernom ohni cca 20 minút.
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …