Luxusný pretlak

pretlak všetkých pretlakov

Luxusný pretlak
Luxusný pretlak
Hodnotienie: 35
Hodnotenie: 4.37
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je luxusný <3 Lepší som nejedla (prepáč mami :D ) Vznikol včera v mojej hlave a do zimy (asi) nevydrží :D oplatí sa, garantujem.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Luxusný pretlak
Luxusný pretlak
Hodnotienie: 35
Hodnotenie: 4.37
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je luxusný <3 Lepší som nejedla (prepáč mami :D ) Vznikol včera v mojej hlave a do zimy (asi) nevydrží :D oplatí sa, garantujem.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Poháre si poriadne umyjeme aj s víčkami v umývačke riadu, alebo ručne.
  2. Rajčiny si umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame).
    Rajčiny si umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame).
  3. Vyberieme cibuľu, cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom poriadne rozmixujeme. Ak vám vadia zrniečka a šupky, prepasírujte cez sitko a "odpad" vyhoďte.
  4. Pretlak ešte horúci plníme do pohárov, poriadne zatiahneme víčkom, obrátime hore dnom a prikryjeme dvomi kuchynskými utierkami. Necháme až do úplného vychladnutia. Ja už nesterilizujem, vydrží mi bez pokazenia. Ak sa bojíte, môžete ešte vysterilizovať.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zázvorová pálenka

dezinfikuje, pôsobí antibakteriálne a protivírusovo Zázvorová pálenka Hodnotienie: 12 Hodnotenie: 4.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

20 komentárov

  1. uzasny pretlak, treba vyskusat 🙂

  2. Mnamka, pre mna top pretlak, velmi chutny. Dnes zo 6 kg, zajtra pokracujem :))

  3. Akurát som ho dala variť, verím že bude skvelý. Akurát si neviem predstaviť ako by som tú rozvarenú cibuľu odtiaľ vyťahovala, takže bude aj s ňou.

  4. Dovarené, je dobrý, po prepasírovaní som ho dala ešte do pekárničky na program džem kde krásne zhustol.

  5. Môj prvý pretlak, mňamka veľká.

  6. Dnes opäť pretlak, skutočne chutný a rýchly, už druhý krát aj lúpané paradajky ale tie len na skušku zatiaľ

  7. Vôbec tam nejde soľ?

  8. Minuly rok som robila – výborný bol, tento rok prvý krát robim tak, ze som pardajky prehnala cez šnekový odšťavovač – prevarim už len hustú dreň.

    • Nič som nevybral zmixoval som všetko, čo tam bolo cesnak, cibuľa, a potom precedil, dostalo to úplne inú chuť ako keď som všetko vybral a potom mixoval. Super recept

  9. Podaril sa mi, je neskutočne dobrý. Dala som „okoštovať“ za lyžičku môjmu drahému …. a skončilo to tak, že zostal prázdny pohár. :)))

  10. výborný recept, ja som pridala jednu cviklu a bolo to dokonalé

  11. Daniela.Stryčková

    Je famózny už ho varím z 2 dávky

  12. Tinka, dakujem za recept, skusala som prvy krat!pochybujem ze vydrzi celu zimu, pretoze chuti vynikajuco 💯👍 tak ocakavam ze do zimy neprecka 🤣 ja som este pridala 2ks cervenej repy (cviklu), pred rozmixovanim vyberala len bobkovy list. Receptik ukladam a pozdravujem z Holandska 🙋‍♀️

  13. milan outdoor bushcraft

    Myslím si ,že tá cibula a cesnak tam sú zbytočné,za pol hodinu nemajú šancu sa uvariť,tak som ich tam prestal dávať a zahusťujem agarom.

  14. Je super, varím dlhšie, redukujem tak „vodu“ mixujem všetko okrem bobkového listu. Po prepasírovaní je super konzistencia, ak sa mi zdá riedky ešte povarím. Fakt famózny.

  15. Tinka, prvýkrát v živote som robila pretlak a vybrala som si tento recept, lebo mi pripadal zaujímavý. Lepšie som si zvoliť ani nemohla,je skutočne famózny. Určite nerobím posledný raz. Srdečne ďakujem. Tak ako píšu ostatní aj ja som rozmixovala všetky ingrediencie okrem bobkového listu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.