Domov / Recept / Luxusný pretlak

Luxusný pretlak

pretlak všetkých pretlakov

Luxusný pretlak
Luxusný pretlak
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je luxusný <3 Lepší som nejedla (prepáč mami :D ) Vznikol včera v mojej hlave a do zimy (asi) nevydrží :D oplatí sa, garantujem.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Luxusný pretlak
Luxusný pretlak
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je luxusný <3 Lepší som nejedla (prepáč mami :D ) Vznikol včera v mojej hlave a do zimy (asi) nevydrží :D oplatí sa, garantujem.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Poháre si poriadne umyjeme aj s víčkami v umývačke riadu, alebo ručne.
  2. Rajčiny si umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame).
    Rajčiny si umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame).
  3. Vyberieme cibuľu, cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom poriadne rozmixujeme. Ak vám vadia zrniečka a šupky, prepasírujte cez sitko a "odpad" vyhoďte.
  4. Pretlak ešte horúci plníme do pohárov, poriadne zatiahneme víčkom, obrátime hore dnom a prikryjeme dvomi kuchynskými utierkami. Necháme až do úplného vychladnutia. Ja už nesterilizujem, vydrží mi bez pokazenia. Ak sa bojíte, môžete ešte vysterilizovať.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Levanduľový sirup

Celý týždeň sa mi po kuchyni rozvoniavala moja milovaná levanduľa <3 Šperkovala som náš rodinný recept na levanduľový sirup. A včera to klaplo :) Je mimoriadne jemný a podmanivý, zbavený horkosti levanduľovej silice. Pridala som mätu, limetku, ošetrila ho iba o pasterizáciu, čiže vitamíny zachované a aj napriek tomu, že som pridala trstinový cukor, farba mi vyráža dych <3 Ak chcete vedieť, v čom tkvie moje tajomstvo, viac v recepte :*

12 komentárov

  1. uzasny pretlak, treba vyskusat 🙂

  2. Mnamka, pre mna top pretlak, velmi chutny. Dnes zo 6 kg, zajtra pokracujem :))

  3. Akurát som ho dala variť, verím že bude skvelý. Akurát si neviem predstaviť ako by som tú rozvarenú cibuľu odtiaľ vyťahovala, takže bude aj s ňou.

  4. Dovarené, je dobrý, po prepasírovaní som ho dala ešte do pekárničky na program džem kde krásne zhustol.

  5. Môj prvý pretlak, mňamka veľká.

  6. Dnes opäť pretlak, skutočne chutný a rýchly, už druhý krát aj lúpané paradajky ale tie len na skušku zatiaľ

  7. Vôbec tam nejde soľ?

  8. Minuly rok som robila – výborný bol, tento rok prvý krát robim tak, ze som pardajky prehnala cez šnekový odšťavovač – prevarim už len hustú dreň.

  9. Podaril sa mi, je neskutočne dobrý. Dala som “okoštovať” za lyžičku môjmu drahému …. a skončilo to tak, že zostal prázdny pohár. :)))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.