sutaz

bezlepková maková torta s mascarpone korpus: 300g čerstvo pomletý mak, 4 vajcia, 100g maslo, 120g med, 1 ks PDP, 250 ml biely smotanový jogurt krem: 250 g smotana na šľahanie, 1 ks stužovač šľahačky, 250 g mascarpone, 1 vanilkový cukor malinový lekvár, ovocie podľa chuti Pomletý mak vymiešame s kypriacim práškom, pridáme žĺtka, med, roztopené a vychladnuté maslo, jogurt. Po dôkladnom premiešaní zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a upečieme pri teplote170ºC (cca 40 minút, resp. podľa Vašej rúry). Pokiaľ sa korpus pečie, môžeme si pripraviť krém. V mixéri vymiešame šľahačku so stužovačom, pridáme mascarpone a vanilkový cukor, necháme chvíľku stuhnôť. Po vychladnutí cesta na mriežke korpus prerežeme, spodnú časť natrieme malinovým lekvárom.Nanesieme vrstvu krému, do ktorého prdíme maliny, prikryjeme druhým korpusom, Znovu dáme lekvár, ktorý prekryjeme mascarpone a necháme zachladiť. A po vychladnutí môžeme zdobiť. Ja som tu použila to, čo dala záhrada (ríbezle červené aj čierne, černice), ďatelinu a makronky.

Autor: dagmar

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4.5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.