Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Sušienky si pomelieme v sekáčiku s S nožmi, robote, alebo ručne tak, že ich dáme do sáčka a budeme po sáčku prechádzať valčekom. Maslo si rozpustíme a zamiešame k sušienkam. Mali by mať konzistenciu mokrého piesku. Sušienky natlačíme na dno zapekacej misky. Misku si nemusíme ani olejovať, ani vysypávať, nič sa nám neprilepí. Korpus dáme zapiecť do rúry na 10 min.
Medzitým si tvaroh, acidko, vajcia, šťavu z citróna, bazový sirup, cukor aj pudingový prášok si dáme do nádoby. Ak máte hrudkovitý tvaroh, ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme na hladký krém. Ak máte jemný tvaroh, stačí len ručne vymiešať dokopy.
Marhule si umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Zapečený korpus vyberieme, poukladáme naň marhule, nalejeme tvarohovú zmes a dáme piecť na 40 min. Po 40 min stiahneme rúru na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 min. Následne rúru vypneme a cheesecake v nej necháme dôjsť cca 1 hodinu do vychladnutia.
Cheesecake vyberieme z rúry a preložíme ho do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. Minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake je najlepší úplne vychladnutý. Vrch ozdobíme marhuľami a lístkami mäty.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Tinka, tento recept na cheesecake vyzera uzasne ?. Myslis, ze tento kolacik mozu papat aj deti? Rozumej 2 roky. Ak nie, tak som zvazovala nahradit tvaroh riccotou. Co si myslis o tejto zmene? Vdaka za tvoju odpoved.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Tinka, tento recept na cheesecake vyzera uzasne ?. Myslis, ze tento kolacik mozu papat aj deti? Rozumej 2 roky. Ak nie, tak som zvazovala nahradit tvaroh riccotou. Co si myslis o tejto zmene? Vdaka za tvoju odpoved.