Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Sušienky si pomelieme v sekáčiku s S nožmi, robote, alebo ručne tak, že ich dáme do sáčka a budeme po sáčku prechádzať valčekom. Maslo si rozpustíme a zamiešame k sušienkam. Mali by mať konzistenciu mokrého piesku. Sušienky natlačíme na dno zapekacej misky. Misku si nemusíme ani olejovať, ani vysypávať, nič sa nám neprilepí. Korpus dáme zapiecť do rúry na 10 min.
Medzitým si tvaroh, acidko, vajcia, šťavu z citróna, bazový sirup, cukor aj pudingový prášok si dáme do nádoby. Ak máte hrudkovitý tvaroh, ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme na hladký krém. Ak máte jemný tvaroh, stačí len ručne vymiešať dokopy.
Marhule si umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Zapečený korpus vyberieme, poukladáme naň marhule, nalejeme tvarohovú zmes a dáme piecť na 40 min. Po 40 min stiahneme rúru na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 min. Následne rúru vypneme a cheesecake v nej necháme dôjsť cca 1 hodinu do vychladnutia.
Cheesecake vyberieme z rúry a preložíme ho do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. Minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake je najlepší úplne vychladnutý. Vrch ozdobíme marhuľami a lístkami mäty.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Tinka, tento recept na cheesecake vyzera uzasne ?. Myslis, ze tento kolacik mozu papat aj deti? Rozumej 2 roky. Ak nie, tak som zvazovala nahradit tvaroh riccotou. Co si myslis o tejto zmene? Vdaka za tvoju odpoved.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka, tento recept na cheesecake vyzera uzasne ?. Myslis, ze tento kolacik mozu papat aj deti? Rozumej 2 roky. Ak nie, tak som zvazovala nahradit tvaroh riccotou. Co si myslis o tejto zmene? Vdaka za tvoju odpoved.
Musim vyskusat je sezona bazy Minule sme dali do rebarboroveho kolaca tvaroh s vanilkovou prichutou