Bazový cheesecake s marhuľami

rýchly, ľahký a osviežujúci.

Bazový cheesecake s marhuľami
Bazový cheesecake s marhuľami
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Bazový cheesecake s marhuľami
Bazový cheesecake s marhuľami
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v sekáčiku s S nožmi, robote, alebo ručne tak, že ich dáme do sáčka a budeme po sáčku prechádzať valčekom. Maslo si rozpustíme a zamiešame k sušienkam. Mali by mať konzistenciu mokrého piesku. Sušienky natlačíme na dno zapekacej misky. Misku si nemusíme ani olejovať, ani vysypávať, nič sa nám neprilepí. Korpus dáme zapiecť do rúry na 10 min.
  3. Medzitým si tvaroh, acidko, vajcia, šťavu z citróna, bazový sirup, cukor aj pudingový prášok si dáme do nádoby. Ak máte hrudkovitý tvaroh, ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme na hladký krém. Ak máte jemný tvaroh, stačí len ručne vymiešať dokopy.
  4. Marhule si umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Zapečený korpus vyberieme, poukladáme naň marhule, nalejeme tvarohovú zmes a dáme piecť na 40 min. Po 40 min stiahneme rúru na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 min. Následne rúru vypneme a cheesecake v nej necháme dôjsť cca 1 hodinu do vychladnutia.
  5. Cheesecake vyberieme z rúry a preložíme ho do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. Minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake je najlepší úplne vychladnutý. Vrch ozdobíme marhuľami a lístkami mäty.
    Cheesecake vyberieme z rúry a preložíme ho do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. Minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake je najlepší úplne vychladnutý. Vrch ozdobíme marhuľami a lístkami mäty.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

2 komentáre

  1. Tinka, tento recept na cheesecake vyzera uzasne ?. Myslis, ze tento kolacik mozu papat aj deti? Rozumej 2 roky. Ak nie, tak som zvazovala nahradit tvaroh riccotou. Co si myslis o tejto zmene? Vdaka za tvoju odpoved.

  2. Musim vyskusat je sezona bazy Minule sme dali do rebarboroveho kolaca tvaroh s vanilkovou prichutou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.