Domov / Recept / Chrumkavé pečené rezne

Chrumkavé pečené rezne

chrumkavé a štavnaté rezne, ktoré sa nevyprážajú

Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne?Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté ? Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz ? Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce ?
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne?Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté ? Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz ? Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce ?
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rezňov
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Pripravíme si marinádu na mäsko. Jogurt, vajce a olej si dáme do misky. Ochutíme soľou, kurkumou, mletou červenou paprikou a zamiešame. Pripravíme si strúhanku, v ktorej budeme rezne obaľovať. Ovsené vločky si pomelieme najmno. Parmezán nastrúhame najemno a zmes zamiešame.
  3. Rezne trochu nakrojíme po obvode, ako je blana, cca piatimi pol centimetrovými zárezmi. Rezne tak zostanú pekne rovné. Na mäsko položíme igelit, alebo potravinovú fóliu a naklepeme ho. Neklepeme moc natenko, rezne potom budú suché.
  4. Mäsko najprv ponoríme do jogurtovej marinády a potom obalíme v pripravenej zmesi. Kladieme na plech vyložený s pečiacim papierom a pečieme cca 20 minút. Kontrolujte to podľa zlatavosti rezňov.
  5. Zdravší šalát z ktorého nie je ťažko nájdete tu : zemiakový šalát
Poznámka k receptu

TIP: rezne si môžete aj deň predtým namočiť do tejto zmesy, na druhý deň budú rezne krásne krehučké a mäkučké.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou

chutná bleskovka 🙂 Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.67 You: Hodnotenie …

8 komentárov

  1. Vyskusane,overene,odteraz uz ziadne rezne v trojobale.?

  2. Opäť výborný, zdravý a naozaj veľmi chutný receptik. Ďakujem Tinka 🙂 opäť palec hore 🙂

  3. Je to super recept robila som ale kuracie rezne keďže červene mäso nejem ; vďaka Tinka máte super recepty

  4. Dobrý deň, prosím Vás tie rezne obalím v tých ovsených vločkách a v parmezán? To je ako že tá strúhanka?

  5. Milá Tinka, výborné, chutné rezne, mňamka. Veľa Vašich receptov vyskúšaných, rada sa k nim vraciam a na polievkach som závislá. Na dovolenke som ich varila, priatelia ma chválili. Ďakujem za Váš blog.

  6. Dobry den Tinka. Prosim Vas, poradte, co robim zle…Rezne (obal) sa mi zo spodu vobec neopiekol. Bol uplne tekuty. Neviem ci som spravila dobre, ked som si vlocky namlela uplne na jemno, az na muku. Dakujem za odpoved.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.