Cuketová pochúťka s hermelínom

Cuketovú sezónu zbožňujem. Naslano, nasladko, nakyslo, vždy je to zaručený úspech 🙂

Cuketová pochúťka s hermelínom
Cuketová pochúťka s hermelínom
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.82
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Už dávno som si zamilovala cuketu. Je to veľmi vďačná zelenina na xy spôsobov. Dnes si pripravíme zapekanú cuketovo-zemiakovú pochúťku, ktorú si určite zamilujete. Je neskutočne dobrá 🙂
Príprava
15 min
Doba varenia
25-30 min
Príprava
15 min
Doba varenia
25-30 min
Cuketová pochúťka s hermelínom
Cuketová pochúťka s hermelínom
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.82
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Už dávno som si zamilovala cuketu. Je to veľmi vďačná zelenina na xy spôsobov. Dnes si pripravíme zapekanú cuketovo-zemiakovú pochúťku, ktorú si určite zamilujete. Je neskutočne dobrá 🙂
Príprava
15 min
Doba varenia
25-30 min
Príprava
15 min
Doba varenia
25-30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: oválna zapekacia miska
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, režim hore-dole bez ventilátora.
  2. Vymastíme si zapekaciu misku. Ošúpeme si zemiaky, nakrájame na kolieska a vystelieme dno formy. Osolíme. Hermelín si pokrájame na pásiky a poukladáme s rozostupmi na zemiaky.
  3. Všetky ostatné suroviny si zmiešame. Necháme 5 minút odstáť, zlejeme z vody, ktorú pustila cuketa a navrstvíme na zemiaky. Uhladíme a dáme zapiecť na cca 25-30 minút do zlatohneda, vtedy je hotovo 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Úžasne sa k jedlu hodí tzatziky. Ošúpaná nastrúhaná uhorka, prelisovaný cesnak, soľ, cukor, mletá červená paprika a pochúťková smotana. Ak je pre vás uhorka ťažká, skúste tzatziky z cukety. Je ľahko stráviteľná a rovnako skvelá 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

4 komentáre

  1. Naozaj vyborne…dakujem za super recept ? pochutil si aj moj 2,5 rocny syncek ?

  2. Jednoznačne Cuketova pochutka s hermelinom

  3. Chuťovo výborne. Len zemiaky nie a nie sa upiecť. A to peciem na 200 stupňov. V com môže byt problém?

  4. Vynikajúca mňamka. Ja som si zemiaky krátko pred varila asi 10 minút. Výborne sme si s manželom po chutili. Použila som namiesto hermelín encian a myslím ze aj ten môže byť. Určite zopakujem. Ďakujem za recept.

Napísať odpoveď pre Soňa Koncová Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.