Domov / Recept / Jesenný jablkovo-škoricový koláčik

Jesenný jablkovo-škoricový koláčik

Výborný šťavnatý jesenný koláčik s podtónom škorice 🙂

Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jablkové pité. No chcelo to niečo iné tento rok..dlho som hľadala nejaký koláčik z jabĺk, ktorý bude šťavnatý, aj chrumkavý s jesenným podtónom škorice a proste mňam! Vďaka mojej kamarátke Janke som sa dostala k tomuto exkluzívnemu kúsku <3 musíte ho vyskúšať, je naozaj naozaj vynikajúci <3
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jablkové pité. No chcelo to niečo iné tento rok..dlho som hľadala nejaký koláčik z jabĺk, ktorý bude šťavnatý, aj chrumkavý s jesenným podtónom škorice a proste mňam! Vďaka mojej kamarátke Janke som sa dostala k tomuto exkluzívnemu kúsku <3 musíte ho vyskúšať, je naozaj naozaj vynikajúci <3
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Suroviny na cesto si ručne spracujeme na nelepivé cesto. Ak by sa predsa lepilo, prisypte ešte trochu múky. Spracujeme na hrubšiu placku, zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať. Vždy cesto balím do placky, nie do bochníka, lepšie sa mi potom vyvaľkáva. Ušetríte si robotu.
  3. Jablká si prekrojíme na tretinky, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame aj so šupou na hrubom strúhadle. Vyžmýkame do jabĺk trošku citrónovej šťavy, pridáme škoricu a zamiešame práškový puding.
  4. Tvaroh s vajkom a cukrom rozmixujeme v robote na krémovú hmotu.
  5. Vyberieme cesto z chladničky, položíme na papier na pečenie, naň ešte fóliu v ktorej bolo zabalené a rozvalkáme na priemer o kúsok väčší ako je forma.. aby prečnievalo cesto po bokoch. Fóliu odstránime cesto aj s papierom otočíme tak, aby bolo na spodu a papier navrchu, prenesieme do formy a papier odstránime. Na cesto navrstvíme jablkovú zmes a na to tvarohovú zmes.
  6. V rukách si spracujeme posýpku a rozvrstvíme na tvarohovú zmes. Dáme piecť do rúry na cca 40 minút. Odsledujte to, je hotový keď začne voňať a posýpka je krásne karamelová.
  7. Už len vychutnávať. Výborne ho podčiarkne kopček vanilkovej zmrzliny 🙂
Poznámka k receptu

TIP: ak nemáte mandle, použite len múku. S mandľami je však lepší.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mini Pavlova

Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka. Mini Pavlova Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu …

12 komentárov

  1. trošku som si recept upravila, múku som skombinovala s pohánkovou, do tvarohu som dala zvyšok Zlatého klasu + 1dcl mlieka. Musím úprimne povedať, že je to jeden z najlepších koláčov, aké som kedy piekla a jedla. Veľká vďaka za geniálny recept Tinka

  2. Vynikajuci, vsetkym chutil, zakladam si ho do mojej zbierky oblubenych receptov. Dakujeme 😉

  3. Vyskúšaný, je úžasný!!! Ďakujem za super recept 🙂

  4. Vyborny kolacik, urcite ho zaradim do svojho repertoaru! Iba sa chcem opytat, ci ste ho cely cas piekli bez ventilatora. Ja som tak zacala, ale potom som zapla vrtulu, nakolko sa mi tak pekne nepripekal z vrchu…

  5. Tinka, prosim ta kolko je u teba 1 salka?

  6. Skvela kombinacia surovin, kolacik nema chybu ☺ dakujem za skvely recept ?

  7. Myslis, ze namiesto tvarohu mozem dar mascarpone? To mam v chladnicke a potrebujem minut… dakujeem

  8. Tinka prosim vas mozem použiť i bezlepkovu muku? Dakujem

  9. Fantastický koláčik,môj najobľúbenejší.Ďakujem za recept.

  10. Koláč je úžasný! Všetkým odporúčam!!!! 🙂 len sa po ňom zaprášilo 🙂

  11. super kolacik… najskor sme mali vege francuzske zemiaky a potom kolacik…. no naozajstne hody, mnam…. len sa mi trochu prilepil na spodok formy (nie je rovna, ma take male stvorceky na spodu), asi musim trochu vymastit. ale inak naozaj skvely, cely sme zjedli na posedenie 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.