Delikátna škvarková pomazánka

Neskutočne delikátna slovenská klasika.

Delikátna škvarková pomazánka
Delikátna škvarková pomazánka
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na trhu som kúpila skvelé domáce škvarky. Moja skvelá kamarátka Natálka mi prezradila recept a vyšla z toho neskutočne skvelá pomazánka. Taká poctivá, jemne pikatná a krémová. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
4 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
4 min.
Delikátna škvarková pomazánka
Delikátna škvarková pomazánka
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na trhu som kúpila skvelé domáce škvarky. Moja skvelá kamarátka Natálka mi prezradila recept a vyšla z toho neskutočne skvelá pomazánka. Taká poctivá, jemne pikatná a krémová. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
4 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
4 min.
Postup prípravy
  1. Najprv si dáme variť vajíčka, od bodu varu na 4 minútky. Medzitým si ošúpeme a úplne nadrobno nakrájame cibuľku. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, zamiešame a necháme chvíľu odstáť. Cibuľa tak bude ľahko stráviteľná.
  2. Celé oškvarky aj s horčicami si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na krémovú nátierku. Ak sa vám to nepodarí na prvýkrát, pomôžte si, že ju premiešate a znova.
  3. Uvarené vajíčko si ošúpeme a nožom nakrájame úplne nadrobno. Čím drobnejšie, tým chutnejšie 🙂 Aj spolu s cibuľkou pridáme do nátierky, zamiešame, dochutíme korením, soľou, mletou červenou paprikou, kayenským korením (alebo chilli), posypeme čerstvou pažítkou a už si len vychutnávame 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Pomazánke dodá vynikajúcu chuť jedna najemno nastrúhaná zaváraná uhorka. Oškvarky si môžete pomlieť aj na mäsovom mlynčeku. Nátierka je však krémovejšia, ak je rozmixovaná.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.