Domov / Recept / Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

vynikajúca dekorácia aj veľkonočné raňajky <3

Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľkonočné baranča <3 U nás veľmi obľúbené s masielkom na sviatočné rána. Chutí naozaj vynikajúco, jemne sladké cesto bábovkovo-piškótové, ktoré je zvláčnené tvarohom. V celom ceste je len 5 lyžíc cukru a chutí naozaj výborne.
Množstvo Príprava
27x18cm najdlhšie časti 15 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
27x18cm najdlhšie časti 15 min
Doba varenia
45 min
Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľkonočné baranča <3 U nás veľmi obľúbené s masielkom na sviatočné rána. Chutí naozaj vynikajúco, jemne sladké cesto bábovkovo-piškótové, ktoré je zvláčnené tvarohom. V celom ceste je len 5 lyžíc cukru a chutí naozaj výborne.
Množstvo Príprava
27x18cm najdlhšie časti 15 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
27x18cm najdlhšie časti 15 min
Doba varenia
45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: najdlhšie časti
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do jemnej peny a postupne po lyžiciach pridávame cukor. Necháme zapracovať cca 1 minútu, pokým sa skoro úplne nerozpustí a sneh je tuhý. Pridáme po jednom žĺtka, zapracujeme a postupne pomaly lejeme horúcu vodu a potom pomaly olej. Necháme zapracovať vo vláčne nadýchané cesto.
  3. Múky, kokos aj prášok do pečiva si zmiešame dokopy. Preosejeme do zmesi a už len ručne krúživo zapracujeme všetku múku na krásne cesto. Rukami rozmrvíme do cesta tvaroh a jemne zamiešame. Cesto splaskne zapracovaním o polovicu, nevadí, má to tak byť.
  4. Barančeka si vymastíme olejom, vysypeme celozrnnou múkou, nalejeme do jednej polky celé cesto a druhou prikryjeme. Pečieme asi 45 min, pokým nám zavonia.
  5. Vyberieme z rúry a na jednu polku prehodíme studenú morkú utierku. Necháme pôsobiť 10 min. Utierku zoberieme a necháme ešte 5 min. Až potom následne každú stranu pomaly oddelíme. Ak vám to nejde, nadvihnite opatrne nožíkom, alebo prejdite po celej dĺžke nožíkom. Najmä opatrne, pomaly, aby sa vám neodtrhol.
  6. Vychladnutého barančeka potrieme rozpusteným maslom a ihneď posypeme kokosom. Môžete posypať aj pomletým trstinovým cukrom, alebo olejom a kokosom, či rozpustenou horkou čokoládou. Oči a nos mu urobíme zo sušeného ovocia, alebo vytvarujeme z datlovej pasty.
Poznámka k receptu

TIP : ak nemáte barančekovú formu, môžete si ho upiecť v bábovkovej.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šampiónové kari s pyré

dokonalé zeleninovo-zeleninové jedlo Šampiónové kari s pyré Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 1 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.