Domov / Recept / Detská výživa bez cukru a sladidiel

Detská výživa bez cukru a sladidiel

Jablková, alebo iná, prírodná detská výživa  bez cukru

Detská výživa bez cukru a sladidiel
Print Recipe
Ovocie v plnom prúde, zachovajte pre svoje ratolesti detskú výživu. Doprajte im to najlepšie z najlepšieho – svoje, domáce, bez pridania cukru či iného sladidla a bez konzervantov. Len čistá prirodzená chuť ovocia, prípadne kombinácia zo zeleninkou. Je naozaj úžasná, chutí mne aj môjmu drobcovi už odmala. Recept, od maminky, ten iný ako geniálny byť ani nemôže.
Detská výživa bez cukru a sladidiel
Print Recipe
Ovocie v plnom prúde, zachovajte pre svoje ratolesti detskú výživu. Doprajte im to najlepšie z najlepšieho – svoje, domáce, bez pridania cukru či iného sladidla a bez konzervantov. Len čistá prirodzená chuť ovocia, prípadne kombinácia zo zeleninkou. Je naozaj úžasná, chutí mne aj môjmu drobcovi už odmala. Recept, od maminky, ten iný ako geniálny byť ani nemôže.
Postup prípravy
  1. Zrelé, mäkšie, sladké jablká nakrájame na kocky alebo mesiačiky a dáme ich dusiť do hrnca na 15 – 30minút, podľa tvrdosti ovocia. Uvaríme na kašu. Potom ich rozmixujeme. Kašovitú hmotu znovu dáme prihriať na bod varu a horúce dávame do malých umytých a vysušených výživových pohárov. Uzatvoríme vyvareným usušeným viečkom a otočíme hore dnom. Zabalíme do deky a necháme stáť niekoľko hodín, kým poháre vychladnú. Potom otočíme a odložíme.
  2. Takto si môžeme urobiť aj inú kombináciu detskej výživy bez cukru, napr. jablká s mrkvou alebo broskyňovo-jablkovú alebo marhuľovú, ale tá je kyslejšia.
  3. Na mrkvovú najprv dusíme nastrúhanú mrkvu v hrnci, ak by nám prihárala, podlejeme vodou (voda sa postupne vyparí). Keď je mrkva uvarená, zmixujeme s uvarenými jabĺčkami podľa chuti, dáme zovrieť na sporák a horúce dávame do suchých a čistých výživových pohárikov. Postup je ten istý ako pri jabĺčkovej výžive, uzatvorené poháre zabaliť do deky a nechať tam vychladnúť.
  4. Takáto prírodná výživa nebude pekná bledá, ako z obchodu, ale trošku dohneda z jabĺčok alebo dočervena z mrkvy. Ak chceme, môžeme do nej zamiešať po dovarení na špičku noža kyselinu askorbovú, ale bude tak kyslejšia, keďže v nej nie je cukor. Ak chceme sladšiu, tak na začiatku, pri varení jabĺk alebo mrkvy, pridáme podľa chuti trošku trstinového cukru alebo medu a stále miešame, až do dovarenia.
  5. Detská výživa vydrží aj 2 roky. Uskladňujeme ju v komore alebo v pivnici, najlepšie v tme, aby nestratila farbu.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami

zdravé rýchle a chutné Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami Print Recipe Čestné slovo, sú to najlepšie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *