Domov / Recept / Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky “festival”

Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky “festival”

aj vege jedlo môže chutiť 🙂

Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky "festival"
Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky "festival"
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 2.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Diétna bezmäsitá aj bezlepková verzia, ktorá chutí naozaj výborne malým aj veľkým 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky "festival"
Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky "festival"
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 2.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Diétna bezmäsitá aj bezlepková verzia, ktorá chutí naozaj výborne malým aj veľkým 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Pšeno a šošovicu si zmiešame, poriadne pod vodou prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme tesne nad vriacou vodou z kanvice, prikryjeme a varíme 10 minút.
  2. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky a mrkvu. Dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a od bodu varu varíme 10 min. Následne vhodíme hrášok a povaríme ešte 3 minútky. Scedíme, pridáme kus masla, čerstvú vňaťku, soľ a zamiešame.
  3. Medzitým si pripravíme omáčku. Červenú cibuľku nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji dosklovita cca 3 minútky. Cuketu si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k cibuľke a minútku orestujeme. Zalejeme pretlakom alebo pasíovanými rajčinami. Dusíme 5-7 min, pridáme čerstvú bazalku a rozmixujeme. Dľa želanej konzistencie rozriedime.
  4. Medzitým ako sa nám varí omáčka si pripravíme guľky. Uvarenú šošovicu so pšenom scedíme, pridáme vajce, prelisujeme cesnak, špaldovú múku (alebo ryžovú), majoránku, drvenú rascu, kurkumu, citrónovú šťavu, soľ a poriadne zamiešame. Tvarujeme guľky.
  5. Hotovú omáčku rozmixujeme, rozriedime a dochutíme plátkom masla, soľou a vyvážime trochou medu a vložíme jemne guľky. Prikryjeme pokrievko, varíme 3-4 minútky. Následne guľky pootáčame druhou stranou nadol a varíme opäť 3 minútky. Servírujeme 🙂
Poznámka k receptu

TIP : do guliek môžete nastrúhať aj tvrdý syr, alebo pridať trochu ošúpanej najemno postrúhanej cukety. Pre zjednodušenie receptu si môžete kúpiť už aj hotové paradajkové suggo - omáčku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Krémové medvedie rizoto

zdravo a chutne..a slovensky 🙂 Krémové medvedie rizoto Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu …

6 komentárov

  1. Nooo niekde som zrejme urobila chybu, lebo na psenovo-sosovicovej hmoty som mala akosi vela (ale pouzila som len 200ml pohar). Mozno ze som to varila dlhsie? Scedit nebolo co, napriek tomu to bolo riedke, hoci som pridala viac muky. Do omacky som radsej ani nedavala, skusam upiect v rure na plechu. Snad z toho nieco bude…

  2. Tiez nevyslo. Kde je prosim problem? T

  3. Tinka asi nereaguje na taketo spravy 🙁

  4. No mne vysli uplne vyborne a sla som podla receptu. Guliek naozaj vyslo viac, ale tak som spravila viac omacky a v nej sa este povarili trochu. Vsetko sme to zjedli behom jedneho dna a dceram, ktore su inak vyberave chutilo velmi prevelmi. Takze dakujem za super recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *