Domov / Recipe / Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky “festival”

Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky “festival”

aj vege jedlo môže chutiť 🙂

Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky "festival"
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Diétna bezmäsitá aj bezlepková verzia, ktorá chutí naozaj výborne malým aj veľkým 🙂
Servings Prep Time
4 porcie 20 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
4 porcie 20 min
Cook Time
20 min
Šošovicovo-pšenové guľky v paradajkovej omáčke a zemiaky "festival"
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Diétna bezmäsitá aj bezlepková verzia, ktorá chutí naozaj výborne malým aj veľkým 🙂
Servings Prep Time
4 porcie 20 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
4 porcie 20 min
Cook Time
20 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Pšeno a šošovicu si zmiešame, poriadne pod vodou prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme tesne nad vriacou vodou z kanvice, prikryjeme a varíme 10 minút.
  2. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky a mrkvu. Dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a od bodu varu varíme 10 min. Následne vhodíme hrášok a povaríme ešte 3 minútky. Scedíme, pridáme kus masla, čerstvú vňaťku, soľ a zamiešame.
  3. Medzitým si pripravíme omáčku. Červenú cibuľku nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji dosklovita cca 3 minútky. Cuketu si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k cibuľke a minútku orestujeme. Zalejeme pretlakom alebo pasíovanými rajčinami. Dusíme 5-7 min, pridáme čerstvú bazalku a rozmixujeme. Dľa želanej konzistencie rozriedime.
  4. Medzitým ako sa nám varí omáčka si pripravíme guľky. Uvarenú šošovicu so pšenom scedíme, pridáme vajce, prelisujeme cesnak, špaldovú múku (alebo ryžovú), majoránku, drvenú rascu, kurkumu, citrónovú šťavu, soľ a poriadne zamiešame. Tvarujeme guľky.
  5. Hotovú omáčku rozmixujeme, rozriedime a dochutíme plátkom masla, soľou a vyvážime trochou medu a vložíme jemne guľky. Prikryjeme pokrievko, varíme 3-4 minútky. Následne guľky pootáčame druhou stranou nadol a varíme opäť 3 minútky. Servírujeme 🙂
Recipe Notes

TIP : do guliek môžete nastrúhať aj tvrdý syr, alebo pridať trochu ošúpanej najemno postrúhanej cukety. Pre zjednodušenie receptu si môžete kúpiť už aj hotové paradajkové suggo - omáčku.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 3 Rating: 3.67 You: …

Jeden komentár

  1. Nooo niekde som zrejme urobila chybu, lebo na psenovo-sosovicovej hmoty som mala akosi vela (ale pouzila som len 200ml pohar). Mozno ze som to varila dlhsie? Scedit nebolo co, napriek tomu to bolo riedke, hoci som pridala viac muky. Do omacky som radsej ani nedavala, skusam upiect v rure na plechu. Snad z toho nieco bude…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *