Domov / Recept / Domáca bylinková lučina

Domáca bylinková lučina

rýchla, chutná, zdravá a za pár centov :*

Domáca bylinková lučina
Print Recipe
Domáca lučina - alebo mäkký čerstvý syr s bylinkami. To najjednoduchšie a najzdravšie, čo si doma viete pripraviť. Vždy na to potrebujete len 3 základné ingrediencie a 10 minút z vášho času. Navyše, centová záležitosť 🙂 Takéto jednoduché a zdravé recepty budú v mojej novej rodinnej knihe <3
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Domáca bylinková lučina
Print Recipe
Domáca lučina - alebo mäkký čerstvý syr s bylinkami. To najjednoduchšie a najzdravšie, čo si doma viete pripraviť. Vždy na to potrebujete len 3 základné ingrediencie a 10 minút z vášho času. Navyše, centová záležitosť 🙂 Takéto jednoduché a zdravé recepty budú v mojej novej rodinnej knihe <3
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rolka cca 450 gram
Postup prípravy
  1. Domácu lučinu si môžete pripraviť z akéhokoľvek mliečneho výrobku od jogurtu, smotany, tvarohu, ricotty - kombináciám sa medze nekladú. Pridať môžete kurkumu, alebo mletú červenú papriku, olivy, chren, alebo obaliť v paprike a cesnaku.
  2. Smotanu s jogurtom si zmiešame dokopy. Posolíme dľa chuti, ja som pridala 1/2 čl. Zamiešame. Budeme potrebovať gázu, ja som si kúpila v lekárni. Môžete dať aj látkový kapesník. Čistý samozrejme 😀 Pripravíme si hrniec, na hrniec dáme sitko vnútro vystelieme gázou, preloženou 3x a aby dostatočné množstvo gázy presahovalo, nech sa dá hmota zvrch prekryť. Do gázy nalejeme zmes, prikryjeme a dáme do chladničky na 12-24 hodín. Počas tohto času stečie z vody a zostane tuhšia hmota.
  3. Hotový syr vyberieme z gázy a preložíme do potravinovej fólie, v ktorej upravíme na požadovaný tvar - šulec. Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a vychutnávame s chlebíkom a zeleninkou. Syr môžete nechať aj v pôvodnom tvare bez byliniek.
Poznámka k receptu

ďakujem za tip na išpiráciu Lenke Danišovič a zdroj receptu : https://receptik.babskeveci.sk/recept/domaci-makky-syr/

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bryndzová pomazánka Šmirkas

jedinečná, slovenská Bryndzová pomazánka Šmirkas Print Recipe Úplne najviac na svete milujem naše slovenské tradičné …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *