Domov / Recept / Čerstvá rajčinová s mozzarellou

Čerstvá rajčinová s mozzarellou

Fantastická chuť práve odtrhnutých červených domácich paradajok 🙂

Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.68
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pradajková polievka, z ktorej nepáli záha. Pri úprave rajčín je dobré sa vyhnúť dosládzaniu bielym cukrom a zahusteniu bielou múkou. Táto kombinácia, pri problémoch s refluxom sa spoločne neznesie. Do polievky som pridala mrkvu, vyváži ju a zneutralizuje (preto všade pridávam mrkvu, trávenie ju má rado). Taktiež polievku príjemne osladí. Je ľahko stráviteľná aj vďaka tomu, že cibuľa a cesnak sa len vyvaria a z polievky vyberú. Chuť je fantastická, bylinky ju zaromatizovali, pochutíte si, sľubujem.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.68
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pradajková polievka, z ktorej nepáli záha. Pri úprave rajčín je dobré sa vyhnúť dosládzaniu bielym cukrom a zahusteniu bielou múkou. Táto kombinácia, pri problémoch s refluxom sa spoločne neznesie. Do polievky som pridala mrkvu, vyváži ju a zneutralizuje (preto všade pridávam mrkvu, trávenie ju má rado). Taktiež polievku príjemne osladí. Je ľahko stráviteľná aj vďaka tomu, že cibuľa a cesnak sa len vyvaria a z polievky vyberú. Chuť je fantastická, bylinky ju zaromatizovali, pochutíte si, sľubujem.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rajčiny zvrchu nakrojíme do kríža a dáme ich do vriacej vody na minútu spariť. Vyberieme a stiahneme ich z kože, vyrežeme tvrdý biely stred a nakrájame. Ak sa vám nechce šúpať paradajky, tak ich dajte do polievky aj so šupkou a nakoniec, keď polievku rozmixujete ju prepasírujte cez sitko.
  2. Mrkvy nastrúhame na jemno a osmažíme na masle. Pridáme rajčiny, červenú papriku, tymian, bazalku, rascu, bobkový list, napoly prekrojenú cibuľu, prekrojený cesnak, zalejeme vodou a varíme 10 minút od zovretia.
  3. Vyberieme cibuľu, cesnak a bobkový list a polievku dôkladne premixujeme dohladka. Ochutnáme a dochutíme soľou, medom a plátkom masla.
  4. Podávame s nastrúhanou alebo natrhanou mozzarellou a kvapkou šľahačkovej smotany.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Ruská polievka “šči”

z fantastickej ruskej kuchyne Ruská polievka "šči" Hodnotienie: 0 Hodnotenie: 0 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

6 komentárov

  1. Výborná polievka

  2. Mega úžasná dokonalá polievka, najlepšia paradajková, akú som kedy jedla. Mňam, ďakujem za receptík 🙂

  3. Polievku varim pravidelne, je perfektná a aj deti ju milujú ? ?

  4. Wow….. Supeeeeer

  5. Výborná polievka, pridala som ešte aj kúsok tekvice (veď tekvicová sezóna) a všetko som rozmixovala včetne cibuľky a cesnačiku.

  6. Cervenu papriku myslite prosim mletu, alebo cerstvu?
    Dakujem za super recept ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.