Domov / Recept / Domáci vaječný likér

Domáci vaječný likér

pravý domáci, nefalšovaný :*

Domáci vaječný likér
Domáci vaječný likér
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.69
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Domáci vaječný likér
Domáci vaječný likér
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.69
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml
Postup prípravy
  1. Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému..cca 10 minút.
  2. Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z vanilkového struku aj so strukmi. Zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
  3. Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť..Minútu premiešame, a vrátime celé do hrnca. Na malom ohni, za stáleho miešania varíme cca 8-10 min. Pokým nám to mierne zhustne. Miešajte, aby sa vám nespravila praženica.
  4. Škrob si rozmiešame v troche studeného mlieka a pridáme k zmesi. Miešame. Zhustne nám to, vypneme a stále ešte takých 5 minút miešame, aby sa nám zo zmesi vytratili bublinky a pekne sa spolu zapracovala. Vlejeme biely rum a opäť ešte 2-3 minútky miešame.
  5. Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš. Ak by sa vám náhodou urobili hrudky z vajec, alebo škrobu, zmes len preceďte. Najlepší je na 4-5 deň. Zakaždým likér pred podávaním trochu prešejkujte, aby sa spojil.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Žihľavová očistná kúra

najsilnejšia a najzázračnejšia bylinka z prírody Žihľavová očistná kúra Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

4 komentáre

  1. Zdravim Tinka 🙂 neviem co som spravila zle, ale liker mi nejde vyliat z flase, je uplne husty a akoby taky “zrazeny”. co s nim teraz?

  2. Ahoj Tinka 🙂 ked je hotovy tak je akoby mini zrazene to vajicko alebo vobec nie ? Dakujem

  3. Tinka, liker je vynikajúci, jemny, bez hrudiek. Odporúčam ?

  4. Likerik je paradny ? ziadna prazenica,ani hrudka. Je akurat sladky, lahodny,kremovy mnam. Odporucam vsetkymi desiatimi ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.