Domov / Recipe / Dvojfarebný zemiakový gratín

Dvojfarebný zemiakový gratín

priatelia fantasticka priloha, alebo aj hlavne jedlo so salatom. ak ste este neskusali bataty, hor sa do toho 🙂

Dvojfarebný zemiakový gratín
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
príprava nič zložité, ale nápaditá a chutná príloha, alebo hlavné jedlo 🙂
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Dvojfarebný zemiakový gratín
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
príprava nič zložité, ale nápaditá a chutná príloha, alebo hlavné jedlo 🙂
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Instructions
  1. Priprava nic zlozite, osupeme si zemiaky klasicke a bataty. a do zapekacej misky alebo misiek davame poschodia na striedacku zemiaky a bataty, zemiaky a bataty...my sme dali 5 poschodi. v miske si zmiesame slahackovu smotanu (alebo mozete mlieko, alebo kombinaciu) s vajciami (na 1 slahackovu 250ml - 2 vajka),domacu vegetu, sol, muskatovy oriesok, petrzlenovu vnat a parmezan. zalejeme zemiaky (mali by byť zaliate nie uplne povrch, tak o 1 poschodie nižšie) a dame do truby gratinovat na 180-200 stupnov cca 20 min. Ak chcete mat syr navrchu tahavy, nastruhajte ho tesne pred dokoncenim. Ak trvrdsi chrumkavy pripeceny nastruhajte na zaciatok. bon apetit 🙂
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 3 Rating: 3.67 You: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *