Domov / Recept / Pečený kapor s teplým šošovicovo-špargľovým šalátikom.

Pečený kapor s teplým šošovicovo-špargľovým šalátikom.

pripravte si zdravy, chutny a lahky obed.

Pečený kapor s teplým šošovicovo-špargľovým šalátikom.
Pečený kapor s teplým šošovicovo-špargľovým šalátikom.
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prečo by ste mali jesť kapra len na vianoce? upečte ho aj cez rok a pripravte gurmánsky obed 🙂
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Pečený kapor s teplým šošovicovo-špargľovým šalátikom.
Pečený kapor s teplým šošovicovo-špargľovým šalátikom.
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prečo by ste mali jesť kapra len na vianoce? upečte ho aj cez rok a pripravte gurmánsky obed 🙂
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Idealne je kapra si namocit zvecera do rana do mlieka abo smotany, aby mlieko vybralo pachut mocariska a masko zostalo krasne jemne a maslove. Kapra si poriadne omyjeme, ocitronovime aj zvonku aj zvnutra a poriadne posypeme pizza korenim (bude vynikajuci nebojte sa). Dovnutra kapra dame na koliecka nakrajane citrony. Kapra ulozime v celosti do zapekacej misky, na ktorej dno sme dali dve velke siroke varesky pri seba (aby sa nam kozou neprilepil o spodok misky). Do misky nalejeme vodu asi tak 5 cm od dna aby bola len jemne okolo kapra a nech neplava vo vode. zakryte pecieme na 180 stupnov horny spodny ohrev cca 40 min, potom odokryjeme a na 200 stupnov zapekame pokym bude koza zlatava. trva to tak 15 min.
    Idealne je kapra si namocit zvecera do rana do mlieka abo smotany, aby mlieko vybralo pachut mocariska a masko zostalo krasne jemne a maslove.
Kapra si poriadne omyjeme, ocitronovime aj zvonku aj zvnutra a poriadne posypeme pizza korenim (bude vynikajuci nebojte sa). Dovnutra kapra dame na koliecka nakrajane citrony. Kapra ulozime v celosti do zapekacej misky, na ktorej dno sme dali dve velke siroke varesky pri seba (aby sa nam kozou neprilepil o spodok misky). Do misky nalejeme vodu asi tak 5 cm od dna aby bola len jemne okolo kapra a nech neplava vo vode. zakryte pecieme na 180 stupnov horny spodny ohrev cca 40 min, potom odokryjeme a na 200 stupnov zapekame pokym bude koza zlatava. trva to tak 15 min.
  2. Medzitým si nakrájame cervenu cibulku, rajcinu na male kusky, dobre premiesame, osolime, poriadne zakapneme citronom, petrzlenovou vnatou a necháme 15 min postat aby cibula zmakla. Uvaríme si cervenu sosovicu aj so sparglou. naozaj velmi kratko aby sa nam soska nerozvarila od bodu varu 5 min. vypneme, scedime, vmiesame maslo. na kokosovom oleji si osmahneme na tretinky nakrajane hnede sampiony cca 5 min, pridáme sparglu s sosovicou, sol, korenie, chilli nechame spojit chute cca minutu a pridame odstatu cibulu s rajcinou. poriadne premiesame, pridame za dve hrste baby spenatu a odstavime plyn..parkrat este premiesame, aby sa nám spenat zatiahol a chute prepojili. podávame teplé 🙂 bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom

zdravé a bez vyprážania 🙂 Domáce rybie prsty (bez vyprážania) a šlahané pyré s hráškom …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.