Čo budeme potrebovať
- 60 gram maslo 82% tné
- 1 PL lučina iný čerstvý syr
- 1/2 ks mrkva
- kúsok tvrdý syr
- olivový olej, soľ, bylinky
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Maslo si pre lepšiu manipuláciu nastrúhame na hrubom strúhadle. Robím to tak vždy, keď je zachladené a nestíha zmäknúť. Mrkvu a syr nastrúhame najemno. Pridáme Lučinu, frcneme trochu olivového oleja, pridáme najemno posekané bylinky a dosolíme podľa chuti. Natrieme na chlebík a posypeme lúpanými konopnými semienkami - chutia úžasne orieškovo.
- Bylinky môžete pridať aké máte radi - bazalku, petržlenovú vňať, alebo pažítku. Pridajte kľudne aj pár kvapiek citróna 🙂
Poznámka k receptu
TIP : do pomazánky môžete pridať aj strúčik cesnaku, prípadne pre výraznejšiu chuť parmezán.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vcera som si robila natierku, fantasticka, lahko stravitelna, nemala chybu, zostalo este aj dnes na ranajky 🙂
Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)
Robím ju veľmi často deťom už odmalička a stále ju milujú?? Je naozaj rýchla a výborná ?