Delikátna vajíčková

Kto by nemiloval vajíčkovú nátierku? Podľa mňa je to typická detská nátierka. Super jemná, zdravá, rýchla a fantasticky chutná.

Delikátna vajíčková
Delikátna vajíčková
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nedeľné raňajky v kruhu najbližších ❤️ Slovenské, lokálne, výživné, zdravé a ako inak, delikátne. Pretože zdravá strava musí chutiť celej rodinke. Fantastická vajíčková, ideálne na kváskový chlebík a domáca zeleninka zo záhradky ako bonus ❤️ Ak nemáte svoju, zožeňte od susedov, z "dediny", trhu alebo z reťazcov. Vždy sa dá vybrať ✌️ Krásnu pokojnú nedeľu 🙂
Množstvo Príprava
1 porcia 10 min.
Doba varenia
7 min.
Množstvo Príprava
1 porcia 10 min.
Doba varenia
7 min.
Delikátna vajíčková
Delikátna vajíčková
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nedeľné raňajky v kruhu najbližších ❤️ Slovenské, lokálne, výživné, zdravé a ako inak, delikátne. Pretože zdravá strava musí chutiť celej rodinke. Fantastická vajíčková, ideálne na kváskový chlebík a domáca zeleninka zo záhradky ako bonus ❤️ Ak nemáte svoju, zožeňte od susedov, z "dediny", trhu alebo z reťazcov. Vždy sa dá vybrať ✌️ Krásnu pokojnú nedeľu 🙂
Množstvo Príprava
1 porcia 10 min.
Doba varenia
7 min.
Množstvo Príprava
1 porcia 10 min.
Doba varenia
7 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Vajíčko uvaríme, ošúpeme a dáme do misky. Pridáme zmäknuté maslo, horčicu, nastrúhaný kúsok pecorina, bylinky a vidličkou všetko spolu roztlačíme a zamiešame.
  2. Ak máte radi tekutý žĺtok, varte len 3 minútky. Do nátierky môžete zamiešať aj najemno postrúhané reďkovky alebo mrkvu. Bez horčice je vhodná od 1 roka.
Poznámka k receptu

TIP : Pecorino je ovčí zrejúci syr. Je vynijakúci nielen pre deti.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.