Nepečené Makovo – Malinové Rezy

Makovo – Malinové rezy s Mandľami (nepečené, bez lepku a laktózy, s proteínom) Čo všetko potrebujeme? (množstvá uvedené na jednu veľkú tortovú okrúhlu formu) Makovú múčku 300g Mandľovú múčku 200g Sušené datle (vopred aspoň 10 hod namočené vo vode) 300g Mandle (stačí zopár) Mletý kokos Nízkotučný tvaroh bez laktózy 500g Mandľovú smotanu 100 ml Malinový proteín (prípadne môže byť aj vanilkový) 60g Maliny (200g) Šmakoun Natural (1x 200g balenie) Sladidlo ( podľa vlastného výberu a uváženia) Postup: Ako prvé si prichystáme do veľkej misy cesto na korpus a to zo: sušených datlí (ktoré sme mali vopred namočené), makovej múky a mandľovej múky. Poriadne miešame rukou do tvrdej hmoty, ktorá je pomerne dobre tvarovateľná do formy na tortu. Formu si trošku premastite bio kokosovým, alebo iným tukom a posypte troškou ryžovej múčky – aby sa vám rezy neprilepili. Pokiaľ máme základ hotový a vytvarovaný vo forme, tak si ho necháme v mrazničke dobre zatuhnúť a pustíme sa do prípravy prvej plnky. V mixéri si vymixujeme: šmakoun, mletý kokos, sladidlo a nízkotučný tvaroh bez laktózy. Mixujeme do hustej hmoty a potom necháme vychladnúť v chladničke. Korpus a prvá plnka sa nám chladia a tak sa pustíme do vrchnej plnky, ktorú si tiež vymixujeme v mixéri a to z: čerstvých malín, malinového proteínu a nízkotučného tvarohu. Aby Vám vrchná časť dobre držala – odporúčam pridať trošku fixovacieho prášku. Ako posledné začneme plniť vychladený korpus najskôr prvou bielou a potom druhou malinovou plnkou. Celý koláčik potom následne odporúčam odstáť hodinu v mrazničke, nech nám všetko dobre zatuhne. K záveru už len na vrch pridáme ozdobu vo forme mätového lístku, maliny a mandlí.

Autor: Karol Berta

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.